Το ΟΣΔΕ δεν βρήκε το δρόμο για το σπίτι του, έφτασε όμως στο δικαστήριο


Εν αναμονή της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν σήμερα και ενώ το ΟΣΔΕ κατά την επιστροφή στο σπίτι του έχασε κάπου το δρόμο, η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία και πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους αγρότες.

Εκδικάστηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ένωση Αγρίνιου και άλλα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων κατά  του ΟΠΕΚΕΠΕ, της  εταιρίας «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ»  και   της εταιρίας «NEUROPUBLIC AE», ο δικαστικός αγώνας όμως θα έχει και συνέχεια, αφού έπεται το ποινικό δικαστήριο, επί της μηνύσεως που έχει υποβληθεί για εκβιασμό και για την όλη συμπαιγνία με την  παράνομη παρέμβαση σε λογισμικό σύστημα δημοσίου οργανισμού.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες και με δεδομένο ότι είναι πλέον η Δικαιοσύνη εκείνη η οποία έχει αναλάβει να αποφανθεί, ο Α. Σ. Ένωση Αγρινίου δεν έχει παρά να αναμένει την απόφαση, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι αυτή θα δικαιώνει τους αγρότες της χώρας και την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι λίγοι εναπομείναντες υγιείς και ανεξάρτητοι Συνεταιρισμοί, υπερασπιζόμενοι την αλήθεια, τα συμφέροντα των παραγωγών, την αυτονομία τους, το δικαίωμα να λειτουργούν δημοκρατικά, στη βάση των αρχών του συνεταιριστικού κινήματος, όπως αυτές εκφράζονται σε διεθνές επίπεδο.

Στο δικαστήριο σήμερα συγκρούστηκαν δυο λογικές:

Από τη μια εκείνη που θέλει τον Οργανισμό Πληρωμών υποταγμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία, όπως η πλατφόρμα, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη η ελεύθερη και δυνατή φωνή εκείνων που επιμένουν στο ότι δεν χρειάζεται να δωρίζει το κράτος εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα των αγροτών σε αχρείαστους μεσάζοντες, για εικονικές υπηρεσίες που, ούτως ή άλλως, δεν παρέχονται και δεν ζητά κανείς να παρασχεθούν.

Συγκρούστηκε η άποψη που θέλει το κράτος αδύναμο, έναν δημόσιο οργανισμό ανίκανο να διεκπεραιώσει το ρόλο του και ως εκ τούτου εξαρτώμενο, δυστυχώς και πλήρως υποταγμένο σε ιδιώτες, χρησιμοποιώντας προς τούτο επίορκους δημόσιους λειτουργούς, με την έτερη άποψη, εκείνη που θέλει τον ΟΠΕΚΕΠΕ ισχυρό και αυτόνομο,  ικανό να ανταποκριθεί στο ρόλο του, σεβόμενο τους ίδιους τους εργαζομένους του, που έχουν σαφώς τοποθετηθεί υπέρ της αυτονομίας του Οργανισμού, σεβόμενο, όμως, και τους εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγούς.

Ο πολυεπίπεδος αγώνας που δίνει η Ένωση Αγρινίου αφορά αυτούς τους παραγωγούς. Για να απαλλαγεί επιτέλους ο χώρος από τους εκβιαστές που θησαυρίζουν σε βάρος τους. Για να φύγουν τα τρωκτικά απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να μπορέσουν τα ΚΥΔ της χώρας και οι εργαζόμενοι σε αυτά να κάνουν τη δουλειά τους όπως γνωρίζουν και όπως πρέπει, ελεγχόμενα από την πολιτεία και όχι από τους ιδιώτες εργολάβους της εξουσίας, που, δυστυχώς, σε πλήρη ευθυγράμμιση και σε διαπλοκή μαζί τους, απέδειξε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ότι ενδιαφέρετε μόνο για τα εκατομμύρια της γνωστής μηχανοπαρέας και όχι για το δίκαιο, για την αλήθεια, για τα συμφέροντα των αγροτών.

Και η αλήθεια είναι ότι απ’ την εποχή των ανέξοδων διακηρύξεων  του τύπου «το ΟΣΔΕ επιστρέφει στο σπίτι του» μέχρι σήμερα, εκείνοι οι οποίοι υποτίθεται ότι θα υπερασπιζόταν τον φτωχό αγρότη, όχι μόνο συντηρούν ένα σύστημα εξαπάτησης, αλλά του κάνουν και ευφυή extra δωράκια δεκάδων εκατομμυρίων, με υψηλής ευκρίνειας φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Είναι προφανές ότι κατά την περιβόητη επιστροφή του ΟΣΔΕ στο σπίτι του, …κάπου έχασε το δρόμο! Σ’ αυτή την παρέκκλιση, υπήρξαν και υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία. Όλα, όμως, θα τα φωτίσει η δικαιοσύνη. Ένα προς ένα.

Επί του παρόντος και εν αναμονή της αρχικής απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων που σήμερα εκδικάστηκαν, η Ένωση Αγρινίου και οι υπόλοιποι υγιείς συνεταιρισμοί δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία και πως θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις να υπερασπίζονται τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να δει ποιοι πραγματικά είναι στο πλευρό του και ποιοι τον εξαπατούν και τον εκμεταλλεύονται.

 

The post Το ΟΣΔΕ δεν βρήκε το δρόμο για το σπίτι του, έφτασε όμως στο δικαστήριο appeared first on Ένωση Αγρινίου.