«Απάτες στο Διαδίκτυο και Τρόποι Προστασίας»

Σήμερα η Ενημερωτική Εκδήλωση σε συνεργασία
με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00’ , στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου. Εισηγητές θα είναι οι Αξιωματικοί του 3 ου Τμήματος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ΕΛ.ΑΣ. Ευθύμιος Λύσσαρης, Αστυνόμος Α’ – Ειδικός Επιστήμων και Αργύρης Κατσούλης, Αρχιφύλακας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αθανασία Σταμοπούλου, δημοσιογράφος ΕΡΤ.
Είναι γεγονός ότι, η αλματώδης αύξηση χρήσης του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια έχει μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες διάπραξης νέων μορφών απάτης. Όπως συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στο Διαδίκτυο, υπάρχουν επιτήδειοι που έχουν σκοπό να κλέψουν είτε τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, κτλ) είτε τα χρήματα των χρηστών. Για το λόγο αυτό, ο κάθε χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός και ενήμερος για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναλυθούν τρόποι προστασίας απέναντι στις κυριότερες μορφές διαδικτυακής απάτης και θα αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον εκφοβισμό και τον εξαναγκασμό μέσω του διαδικτύου.
Μετά την τοποθέτηση των εισηγητών, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει σχετικά ερωτήματα.
 Θα τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19.

«Απάτες στο Διαδίκτυο και τρόποι προστασίας»

Ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία
με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « Απάτες στο Διαδίκτυο και τρόποι προστασίας», την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 , στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου. Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ΕΛ.ΑΣ.
Είναι γεγονός ότι, η αλματώδης αύξηση χρήσης του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια έχει μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες διάπραξης νέων μορφών απάτης. Όπως συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στο Διαδίκτυο, υπάρχουν επιτήδειοι που έχουν σκοπό να κλέψουν είτε τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, κτλ) είτε τα χρήματα των χρηστών. Για το λόγο αυτό, ο κάθε χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός και ενήμερος για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναλυθούν τρόποι προστασίας απέναντι στις κυριότερες μορφές διαδικτυακής απάτης ενώ, θα αναπτυχθούν και ζητήματα που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον εκφοβισμό και τον εξαναγκασμό μέσω του διαδικτύου.
Σημειώνεται ότι, μετά την τοποθέτηση του εισηγητή, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει σχετικά ερωτήματα.
 Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID-19. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Το κέντρο της Ναυπάκτου αναβαθμίζεται – Ξεκίνησαν τα έργα για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Στις οδούς Π.Νόβα και Μπλέρη οι πρώτες παρεμβάσεις
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε η εκτέλεση των εργασιών για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας στο κέντρο της Ναυπάκτου. Πρόκειται για έργο συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1.831.263,44 ευρώ που θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει σημαντικά το τοπίο του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Η εκτέλεση των εργασιών θα είναι τμηματική προκειμένου να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στην καθημερινότητα των κατοίκων και την κυκλοφορία των οχημάτων. Το πρώτο τμήμα παρέμβασης περιλαμβάνει τις οδούς Νόβα και Μπλέρη (από την Ιλ.Τζαβέλλα έως τη Ν.Μπότσαρη), όπου οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα μήνα περίπου για να συνεχιστούν στην οδό Καλαντζοπούλου. Στο σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες βρέθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος κ.Ντίνος Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου και ο ανάδοχος εργολάβος κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης σημείωσε: «Πρόκειται για ένα έργο, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και με τη σειρά μας δρομολογήσαμε και ολοκληρώσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε σήμερα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινά η εκτέλεσή του. Στόχος μας είναι η τόνωση της εμπορικής κίνησης με τη δημιουργία ενός δικτύου αναβαθμισμένων και ενοποιημένων, λειτουργικά και αισθητικά, υπαίθριων χώρων στο κέντρο της πόλης που θα απολαμβάνουν οι δημότες και οι επισκέπτες μας».
Σημειώνεται ότι, το έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου «Ο Ερμής» και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Αναλυτικότερα,προβλέπει παρεμβάσεις ανάπλασης στις οδούς Νόβα, Καλαντζοπούλου, Επισκόπου Δαυίδ-τμήμα από την Οδό Κ.Τζαβέλα έως την Οδό Ν.Μπότσαρη, στην Οδό Β.Πλαστήρα-προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό Κ.Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά, στην Οδό Στ.Μπλέρη, καθώς και στην Οδό Κορυδαλλέως-από την Οδό Θ.Νόβα έως την Οδό Καθ.Δωριέων. Προβλέπει επίσης προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» πόλης και ηλεκτρονικών συστημάτων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, παρεμβάσεις στις προσόψεις καταστημάτων που ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, με στόχο τη δημιουργία και την ανάδειξη κοινής ταυτότητας του εμπορικού κέντρου της Ναυπάκτου και δράσεις προβολής της εμπορικής περιοχής.

Μεγάλη Παρασκευή και η Ναύπακτος έχει την τιμητική της Το ξεχωριστό κατανυκτικό τελετουργικό στο Ενετικό Λιμάνι

Το ξεχωριστό κατανυκτικό τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής θα αναβιώσει και πάλι στον επιβλητικό ιστορικό χώρο του Ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου μετά από δύο χρόνια. Η περιφορά των Επιταφίων, τα εγκώμια του Επιτάφιου θρήνου, ο φλεγόμενος σταυρός στο κέντρο της εισόδου του Λιμανιού, τα δεκάδες κεριά και φαναράκια στις πολεμίστρες θα συνθέσουν και πάλι ένα μοναδικό σκηνικό που αρμόζει απόλυτα στην πιο πένθιμη μέρα της Ορθόδοξης Πίστης.
Οι Επιτάφιοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Παρασκευής θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης με πένθιμους ήχους από την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπακτίας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής Πατρών , για να φτάσουν στο Λιμάνι.
Η ψάλτρια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Ναυπάκτου Αργυρή Χριστοδουλοπούλου-Ράμμου θα αποδώσει βυζαντινούς ύμνους. Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου θα συμπράξει με την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και θα ερμηνεύσουν τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής. Στο πιάνο η Ζιζή Κορκοντζέλου. Διευθύνει η μαέστρος Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.
Οι ρίζες του εθίμου, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, εντοπίζονται στην τουρκοκρατία. Τη δεκαετία του ’50 οι ψαράδες του Λιμανιού έδιναν το δικό τους στίγμα στη σημαντική αυτή ημέρα για την χριστιανοσύνη, καθώς κατά την περιφορά των Επιταφίων των δύο Ιερών Ναών «στόλιζαν» τις πολεμίστρες με εκατοντάδες αναμμένες δάδες και άναβαν το σταυρό στην είσοδο του Λιμανιού.
Σημαντικές επισημάνσεις
Λόγω της περιφοράς των Επιταφίων, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τη χρήση των οχημάτων τους στο κέντρο της Ναυπάκτου από τις 19:30’ της Μεγάλης Παρασκευής. Οι οδηγοί παρακαλούνται επίσης να έχουν φροντίσει εγκαίρως για την απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων από τους δρόμους περιφοράς των Επιταφίων και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων. Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε περίπτωση αυξημένης συγκέντρωσης κόσμου στους εξωτερικούς χώρους.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ….ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Η Μουσική δημιουργεί συνείδηση και το Ραδιόφωνο 

αναδεικνύει την σκέψη και την έκφραση του συναισθήματος.

Με αυτόν τον προσανατολισμό σκέψης, η “Διέξοδος

δημιούργησε ένα  διαδικτυακό ραδιόφωνο,

 με 24ώρη non stop μουσικήχωρίς διαφημίσεις

που μας ταξιδεύει σε ένα καινούργιο “μονοπάτι” πολιτισμού

που ξεκίνησε τη λειτουργία του με την ανατολή του 2022.

Με ραδιοφωνική παραγωγό την συνεργάτιδα

Μαρία Τσιμέκα, το “Radio Diexodos” προσφέρει ήχους 

blues, jazzinstrumentalethnicambientdeep houserock ballads

με μοναδικές διασκευές από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή 

και τραγούδια που άφησαν και αφήνουν 

ξεχωριστό αποτύπωμα στην καθημερινότητά μας.

Η μόνη διακοπή στην ροή του προγράμματος γίνεται 

από αποφθέγματα ιστορικών προσωπικοτήτων 

που σχετίζονται με την Τέχνη, τη Μουσική και την ανθρώπινη Ζωή, 

καθώς και με θύμησες τραγουδιών από μία άλλη εποχή…

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας δημιούργημα.

Επισκεφτείτε το και απολαύστε ποιότητα μουσικής.

“Radio Diexodos” 

Έως τις 21/2 ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
σε Ναύπακτο, Αντίρριο, Γαλατά για όσους δεν έχουν απογραφεί

Δυνατότητα απογραφής και μέσω .statistics.gr” www.statistics.gr
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) για την 3η και τελευταία φάση της συλλογής των δεδομένων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, έως και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 , όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή να απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης .
Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της Χώρας έχουν ήδη απογραφεί επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.
Τρόπος διενέργειας:
Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ .statistics.gr” www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του. Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:
Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή  Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύληςτου δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.
Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά  Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και τηλέφωνο) με την αρμόδια Εποπτεία της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία του.
Κατά την επικοινωνία του με την Εποπτεία, μπορεί είτε να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής.
ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΊΑΣ (και Σαββατοκύριακο)
 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, Δημαρχείο Ναυπακτίας, Ιλ.Τζαβέλλα 37 (είσοδος από Αγελάου-Ταχυδρομείο) | τηλ: 2634 3 60138
 ΑΝΤΙΡΡΙΟ, ΚΕΠ Αντιρρίου | τηλ: 2634 0 31200 (Σαββατοκύριακο: 6942 843200)  ΓΑΛΑΤΑΣ, Κοινοτικό Κατάστημα | τηλ: 2631 0 41491
Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του Πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του. Οι Γενικές Απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδια γραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17). Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων και δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα . Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το Μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ

Έως τις 15 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την επανασύνδεση ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας συμμετέχει στην εφαρμογή του Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά. Συγκεκριμένα, τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31.12.2021 και είναι αποσυνδεδεμένα από τη ΔΕΔΔΗΕ μπορούν να απευθυνθούν στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 15902, η οποία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ 8:00-20:00, προκειμένου να επανασυνδεθούν μετά από έλεγχο των προβλεπόμενων δικαιολογητικών. Υπεύθυνοι για την εξέταση των αιτημάτων επανασύνδεσης είναι ο Δήμος και η ΔΕΔΔΗΕ.
Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Επιπλέον, το αίτημα επανασύνδεσης πρέπει να υποβληθεί έως 15 Φεβρουαρίου 2022, να αφορά στην κύρια κατοικία και να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συμπίπτουν με εκείνα του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Οι ενδιαφερόμενοι δημότες του Δήμου Ναυπακτίας μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με τα τηλέφωνα:
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής: Σταμάτα Πολυζώη, 2634038631 Αλεξάνδρα Σμπούκη, 2634038630
Κέντρο Κοινότητας: Δήμητρα Χαντζοπούλου, 2634038644