Σύσκεψη την για ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα το Σχέδιο Δράσης για την ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, τόνισε απευθυνόμενος προς τους φορείς ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε, να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα σε ένα εθνικό Σχέδιο Δράσης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Αντώνογλου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων.

Από την πλευρά του, ως υπόχρεος, ο ΕΣΥΦ παρουσίασε εν περιλήψει το σχέδιο του φακέλου, που θα καταθέσει για το δικό του σύστημα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Το ΥπΑΑΤ επιφυλάχθηκε να το μελετήσει, όπως και οι υπόλοιποι φορείς και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση, κατά την οποία θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις.

Έως το τέλος του χρόνου η χώρα μας υποχρεούται να έχει θέσει σε εφαρμογή το σύστημα ανακύκλωσης, το οποίο θα εμπλέκει ολόκληρη την αλυσίδα πώλησης και διακίνησης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και τον τελικό χρήστη, που είναι ο αγρότης.

The post Σύσκεψη την για ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων appeared first on Ένωση Αγρινίου.