Δυναμικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας από την Ένωση Αγρινίου

Νέοι εξαγωγικοί προορισμοί –  Αύξηση προστιθέμενης αξίας για αγροτικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας – Ανάδειξη και προώθηση στην εσωτερική αγορά.

Με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, που σε συνδυασμό με την εν γένη λειτουργία της Οργάνωσης, ιδιαίτερα στα βασικά προϊόντα στα οποία δραστηριοποιείται (βρώσιμες ελιές, φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι και άλλα τυροκομικά προϊόντα), έχει από ετών ανοίξει εμπορικούς διαύλους, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.   

Φυσικά, ο Συνεταιρισμός δεν επαναπαύεται στα όσα έχει ήδη πετύχει. Αντιθέτως, εντείνει την προσπάθεια και εξακολουθεί να διευρύνει το πεδίο δράσης της, έχοντας πάντα υπ’ όψιν της ότι τα περιθώρια για να αποκτήσουν τα τοπικά προϊόντα την προστιθέμενη αξία που δικαιούνται, είναι μεγάλα.

Τη στόχευση αυτή, άλλωστε, ήρθε να υπηρετήσει η δημιουργία της ΑΜΦΙΓΑΛ, που οικοδομεί το ισχυρό brad name που ο πρώτος σε ζωικό κεφάλαιο νομός της χώρας είχε ανάγκη.

Ομοίως, είναι η Ένωση Αγρινίου αυτή που στο πλευρό της Διεπαγγελματικής έδωσε την πολυετή και δύσκολη μάχη για να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία το δικαίωμα να απευθύνεται στις αγορές του κόσμου με τις ελιές Καλαμών, με την αξία, την αναγνωσιμότητα και την πιστοποίηση που πλέον απολαμβάνει το κυρίαρχο για τον τόπο αυτό προϊόν.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει, έστω και χωρίς τη συμπαράσταση κανενός άλλου φορέα, την επίσης πολυετή και πολυεπίπεδη μάχη, για την «χονδροελιά Αγρινίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Ένωση Αγρινίου ήταν παρούσα και μάλιστα πρωτοστάτης στο να δημιουργηθεί το Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων, όπως, βεβαίως και η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στην οποία η Ένωση συμμετέχει από την πρώτη γραμμή, με τον αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γιάννη Καλλίμορφο να είναι μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενώ στην Επιστημονική Επιτροπή, που υποβοηθά το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου, συμμετέχει ο κ. Γιάννης Κάτρης, ως υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης Ολοκληρωμένων Λύσεων.

Μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης η Ένωση Αγρινίου έχει ενεργό ρόλο και παρουσία σε όλες τις Εκθέσεις στις οποίες μετέχει η Περιφέρεια. Φυσικά, ο Συνεταιρισμός επιλέγει και μεμονωμένα να συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις, ανάλογα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Οργάνωσης, όπως για παράδειγμα μόλις πρόσφατα έκανε με την ΑΜΦΙΓΑΛ και την Diary Expo, όπου απέσπασε έξι μεγάλες διακρίσεις και ισάριθμα βραβεία.

Περιττό να σημειώσουμε πως ο Συνεταιρισμός δραστηριοποιείται και σε σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν άμεσα τον γεωργό και τον κτηνοτρόφο και για αυτό ακριβώς μετέχει και σε μια σειρά από άλλου χαρακτήρα Εκθέσεις, όπως η Agrotica ή η Zootechnia, απ’ την οποία, μάλιστα, μόλις προ ημερών επέστρεψαν τα μέλη της διοίκησης και τα στελέχη του Συνεταιρισμού, έχοντας καταγράψει σπουδαία, ως προς το αποτέλεσμα, παρουσία.

Τέλος, ενισχύοντας ουσιαστικά τον εξωστρεφή ρόλο της Οργάνωσης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, έχει προσωπικά αναλάβει να διευρύνει τον κύκλο των επαφών με εκπροσώπους εταιριών αλυσίδας εφοδιασμού και μεγάλων super markets σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, προκειμένου ακριβώς να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα του τόπου μας, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες.

Σε κάθε τέτοια επίσκεψη, στο επίκεντρο της προσπάθειας βρίσκονται τα ελαιοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και τα οπωροκηπευτικά και όσα ακόμη υπάρχει το πρόσφορο έδαφος, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του εκεί καταναλωτικού κοινού.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας, τόσο μέσω της Ένωσης Αγρινίου όσο και δια του συνεργαζόμενου Συνεταιρισμού Νεάπολης, ταξιδεύουν σε 15 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, καθιστώντας την Οργάνωση τον απόλυτο πρωταγωνιστή στις εξαγωγές και στην εξωστρέφεια.

The post Δυναμικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας από την Ένωση Αγρινίου appeared first on Ένωση Αγρινίου.