Το ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV : «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» παρουσιάστηκε στους μαθητές της Ναυπάκτου


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 451ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, ο Δήμος Ναυπακτίας παρουσίασε στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου».
Πρόκειται για τη δραματοποιημένη παραγωγή της COSMOTE TV σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χαντζή με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Στρατηγάκο που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 2021 σε ταυτόχρονη προβολή στο COSMOTE HISTORY HD και στο Λιμάνι της Ναυπάκτου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 450 ετών από το ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την Ευρώπη.
Μέσα από το ντοκιμαντέρ αναδεικνύονται σημαντικές πτυχές και άγνωστες στο ευρύ κοινό λεπτομέρειες, με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων. Η συμμετοχή αξιόλογων προσωπικοτήτων, ερευνητών και ακαδημαϊκών, υπογραμμίζει το κύρος της παραγωγής.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας ΕΚΠΑ κ.Μαρία Ευθυμίου, η Διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης-Ερευνήτρια ΙΜΣ κ.Κατερίνα Γαλάνη, ο Ιστορικός-Επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Νομικός-Ιστορικός και Πρόεδρος ΔΣ ΕΜΕΝΣΙ κ.Ανδρέας Κούκος και η Συγγραφέας-Ιστορική Ερευνήτρια κ.Ευρυδίκη Λειβαδά-Ντούκα.
Σημειώνεται ότι, ανήμερα της φετινής Επετείου, την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, το COSMOTE HISTORY HD θα προβάλλει τιμητικά το ντοκιμαντέρ στις 21:00.