Τοποθετήθηκαν στη Ναύπακτο οι Συσκευές Συλλογής Φιαλών Ανακύκλωσης και Σίτισης Αδέσποτων Ζώων


Ντ.Ζορμπάς: «Στόχος η ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα ανακύκλωσης και φιλοζωΐας»
Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας θέτουν σε λειτουργία το έξυπνο σύστημα Συσκευής Συλλογής Φιαλών Ανακύκλωσης και Σίτισης Αδέσποτων Ζώων. Με τη συγκεκριμένη Συσκευή, η οποία μάλιστα λειτουργεί με φωτοβολταϊκό πάνελ, ο δημότης μ ε κάθε ρίψη ανακυκλώσιμης φιάλης στην ειδική οπή, αποδεσμεύει αυτόματα ποσότητα ζωοτροφής και νερού που συγκεντρώνεται σε ειδικές λεκάνες, οι οποίες είναι ανοικτές για την εύκολη πρόσβαση των αδέσποτων ζώων στο κάτω μέρος.
Πού βρίσκουμε τις Συσκευές Συλλογής Φιαλών Ανακύκλωσης και Σίτισης Αδέσποτων Ζώων
Στον Δήμο μας τοποθετήθηκαν πιλοτικά δύο Συσκευές στα εξής σημεία: 1. Πλατεία Ησιόδου (πλησίον 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου) 2. Πηγές Νόβα (οδός Θ.Νόβα)
Τί τοποθετούμε στις Συσκευές Συλλογής Φιαλών Ανακύκλωσης και Σίτισης Αδέσποτων Ζώων
 Πλαστικά μπουκάλια νερού-αναψυκτικού  Κουτάκια χαρτιού αναψυκτικών-χυμών  Γυάλινα μπουκάλια  Κουτάκια αλουμινίουΜε αφορμή την πιλοτική λειτουργία των Συσκευών στα δύο κεντρικά σημεία της Ναυπάκτου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Ντίνος Ζορμπάς, σημείωσε: «Οι συγκεκριμένες συσκευές ακολουθούν τη λογική της ανταποδοτικής ανακύκλωσης συνδυάζοντας τη συλλογή ανακυκλώσιμων φιαλών με τη σίτιση των αδέσποτων ζώων. Στόχος είναι η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα ανακύκλωσης και φιλοζωΐας. Να πω στο σημείο αυτό ότι οι δράσεις του Συνδέσμου θα συνεχιστούν, καθότι επιθυμία μας είναι, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα».