Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση το έργο αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα


Θ.Κοτρωνιάς: «Διασφάλιση της υγείας των πολιτών και σεβασμός προς το περιβάλλον»
Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», του έργου αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων επί της οδού Αθ.Νόβα (πρώην Μεσολογγίου) υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριος Φαρμάκης.
Το έργο υπάγεται στον άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο Περιβάλλον» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» και είναι προϋπολογισμού 530.000,00 ευρώ. Το φυσικό του αντικείμενο αφορά στην αντικατάσταση των υπαρχόντων αγωγών από αμίαντο, η οποία θα γίνει κατά μήκος της οδού Αθ.Νόβα, και πιο συγκεκριμένα από την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του έργου και για την καλύτερη λειτουργικότητα των παροχών, θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν του άξονα της οδού δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.
Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς, σε σχετική δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Ένα ακόμα σημαντικό έργο για την πόλη της Ναυπάκτου δρομολογείται προς υλοποίηση. Η αντικατάσταση των αγωγών αμιάντου είναι έργο πρ οτεραιότητας για τον Δήμο Ναυπακτίας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση εξυπηρετεί δύο παράλληλους στόχους, τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συνεργασία, στο πλαίσιο του κοινού μας αγώνα για τη βελτίωση των υποδομών ».