“Πρώτα οι αγρότες”


Κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ, με επικεφαλής τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Ένωση Αγρινίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης περιοδείας σε αγροτικές περιοχές, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το αγροτικό πρόγραμμα του κόμματος.

 

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς ενημέρωσε τον κ. Έξαρχο και το κλιμάκιο που τον συνόδευε για όλα τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και για τη συνολική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Συνεταιρισμός.

Φυσικά, τη σύσκεψη απασχόλησαν και τα κορυφαία ζητήματα, όπως αυτό της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το φορολογικό-ασφαλιστικό, ζητήματα αγοράς, αλλά και η ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του ΕΛΓΑ, για τον οποίο, μάλιστα, υπήρξε ιδιαίτερη κριτική τόσο απ’ τον κ. Έξαρχο όσο και απ’ τον τομεάρχη Αγροτικού του ΚΙΝΑΛ κ. Μενέλαο Γαρδικιώτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Αιτ/νίας Βασ. Αντωνόπουλος και Αθαν. Τορουνίδης, οι οποίοι περιέγραψαν το δυσμενές για τους αγρότες περιβάλλον που έχει διαμορφώσει μια σειρά πολιτικών επιλογών τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναπόφευκτη σύγκριση που, όπως τόνισαν, κάνουν πλέον οι ίδιοι οι αγρότες.

Τέλος, έγινε η αναλυτική παρουσίαση των νέων επενδυτικών σχεδίων του Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Κουτσουπιά να σημειώνει τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού, υγειούς συνεταιρισμού στην Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος και θα μπορεί, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα επόμενα χρόνια, να διαδραματίζει το ρόλο του ως όχημα ανάπτυξης για την οικονομία και τον αγροτικό τομέα.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην ΑΜΦΙΓΑΛ, όπου το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη δυναμική που αναπτύσσει ο κτηνοτροφικός κλάδος, έχοντας πλέον μια σύγχρονη μονάδα να υποστηρίζει το παραγόμενο προϊόν. 

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post “Πρώτα οι αγρότες” appeared first on Ένωση Αγρινίου.