Συνεχίζονται οι δράσεις για τα έργα uP_running & AGROinLOG

Το ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ και η Ένωση Αγρινίου συμμετέχουν, με επιστημονικούς συνεργάτες και στελέχη της διοίκησης.

Ημερίδα με θέμα «Βιο-βάσιμη οικονομία στην ενέργεια & το περιβάλλον: εφοδιαστικές αλυσίδες και καινοτομία» διοργανώνει στις 19 Απριλίου 2019, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (αίθουσα Athens Digital Lab) το περιοδικό BIOENERGY NEWS, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ), με τη συνεργασία της Core-Innovation, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) του Ινστιτούτου Αγροτικής & Συνεταιριστικής Οικονομίας (ΙΝΑΣΟ – ΠΑΣΕΓΕΣ), του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE).

Η ημερίδα φιλοδοξεί να προβάλει βέλτιστες πρακτικές, επιτυχημένες εφαρμογές και καινοτόμες λύσεις γύρω από τις εφοδιαστικές αλυσίδες παραγωγής βιοενέργειας, βιοκαυσίμων, βιοϋλικών και βιοπροϊόντων, αφού, κατά γενική ομολογία, τα logistics αποτελούν το βασικότερο πρόβλημα διαχείρισης απολήψιμης βιομάζας για αξιοποίηση στην ενέργεια και την παραγωγή προϊόντων.

Η Ημερίδα θα στηριχθεί σε 3 άξονες: 

Πρώτος άξονας: Η αναφορά σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους συνεργαζόμενους φορείς και ερευνητικά κέντρα του κλάδου βιομάζας.

Δεύτερος άξονας: Παρουσίαση παραδειγμάτων από την καθημερινότητα των επιχειρήσεων βιοοικονομίας – βιοενέργειας από το Σύνδεσμο ΕΛΕΑΒΙΟΜ και εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Τρίτος άξονας: Ανάδειξη posters, σε παραπλήσιο χώρο προς την αίθουσα της ημερίδας, με παρουσιάσεις από start-ups έργα ή επιτυχημένες εφαρμογές από εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού πάνω στα αντικείμενα της βιοενέργειας και της βιο-βάσιμης οικονομίας.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών έργων uP_running & AGROinLOG.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδα, όπως και τη φόρμα συμμετοχής θα τα βρείτε εδώ.

Επίσης, το ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ στα πλαίσια δράσεων των ευρωπαϊκών έργων  uP_running και AGROinLOG, προγραμματίζει ενημερωτική επίσκεψη σε εγκαταστάσεις εταιρίας παραγωγής ενέργεια από αγροτικά κλαδέματα στην Ιταλία, όπως επίσης και επιδεικτικές δράσεις με ρυμουλκούμενο και στατικό τεμαχιστή σε ελαιοκαλλιέργειες.

Στην επίσκεψη αυτή θα συμμετέχουν στελέχη των Ενώσεων Αγρινίου και Λακωνίας και το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) με επιστημονικούς συνεργάτες.

Η επίσκεψη θα γίνει στις 4 και 5 Απριλίου 2019 στην Apuglia της Ιταλίας στην πόλη Calimera.

Link για την ατζέντα της επίσκεψης εδώ.

The post Συνεχίζονται οι δράσεις για τα έργα uP_running & AGROinLOG appeared first on Ένωση Αγρινίου.