Αιολικά έργα: Σε φάση ολοκλήρωσης οι αδειοδοτικές διαδικασίες


Εκτός του πλαφόν τα 34 έργα που έχει δρομολογήσει η Ένωση Αγρινίου για την Αιτωλοακαρνανία, ύστερα απ’ τη συντονισμένη αντίδραση του Συνεταιρισμού και των μελών των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Διασφαλισμένη απολύτως πλέον η τιμή, άρα και το κέρδος για τους παραγωγούς/μετόχους.

Κατατέθηκαν προ ημερών οι ογκώδεις φάκελοι για τις απαραίτητες άδειες από υπηρεσίες όπως οι αρχαιολογικές, τα δασαρχεία κ.ά., τη στιγμή που η ΡΑΕ ήδη, από τις αρχές του μήνα, εξετάζει το σύνολο των εγγράφων για τις άδειες παραγωγής, οι οποίες και αναμένεται να εκδοθούν εντός του Μαρτίου.

Αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρχει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Ένωση (προγραμματίζεται για τις πρώτες ημέρες του Απριλίου), στην οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν αναλυτικά την πορεία των έργων και το χρονοδιάγραμμα της μετέπειτα πορείας τους.  

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Αγρινίου γνωστοποιεί την ευτυχή κατάληξη που είχε η έντονη διαπραγμάτευση με την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ύστερα απ’ την αναστάτωση που προκλήθηκε με το νομοσχέδιο που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην αρχική εκδοχή του οποίου είχε οριστεί πλαφόν 18Mw ανά Ενεργειακή Κοινότητα και μάλιστα χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ο αριθμός των μελών κάθε Κοινότητας.

Τα αντανακλαστικά της Οργάνωσής μας λειτούργησαν αστραπιαία και, με τη συνδρομή των ίδιων των μελών των Ενεργειακών μας Κοινοτήτων που συστρατεύτηκαν, των βουλευτών Αιτ/νίας και άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που κατανόησαν και μεσολάβησαν και του ιδίου του υπουργού κ. Σταθάκη που έδειξε την ειλικρινή διάθεση να μην δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα και να μην αδικήσει τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν το δικό του όραμα, καταφέραμε να διασφαλίσουμε την τιμή, με τη μεταφορά των έργων σε νέες Ενεργειακές Κοινότητες, έτσι όπως προβλέπει ο νέος νόμος.

Κατά συνέπεια, τίποτα δεν αλλάζει για τους επενδυτές και τα έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα, όπως ακριβώς είχαν εξ αρχής σχεδιαστεί και παρουσιαστεί.

 

 

 

 

The post Αιολικά έργα: Σε φάση ολοκλήρωσης οι αδειοδοτικές διαδικασίες appeared first on Ένωση Αγρινίου.