ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 


Καλή καρδιά, χαμόγελο και θεία ευλογία!

Με την πάνδημη συμμετοχή μελών και φίλων που κατέκλυσαν κυριολεκτικά το χώρο υποδοχής και την αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλειόπιτας της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019. Η λαϊκότητα και η αυθόρμητη συμμετοχή παραμένουν οι πυλώνες των δράσεών μας και επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά για μία ακόμη φορά φέτος.

Ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος περιστοιχιζόμενος από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισε τους εκατοντάδες προσκεκλημένους ευχόμενος υγεία, ειρήνη, αγάπη, καλή καρδιά, χαμόγελο και θεία ευλογία!

Η βραδιά ξεκίνησε μελωδικά με το Εργαστήρι Ελληνικής Χορωδιακής Μουσικής του Σωματείου και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ ευλόγησε τον εόρτιο πλακούντα ευχόμενος από καρδιάς ό,τι αγαθό για την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας. Τόνισε δε τη σημαίνουσα συμβολή του Σωματείου στην πολιτιστική ενδυνάμωση της πόλης και διαβεβαίωσε για τη στήριξή του!

Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης και «Δύναμη Προοπτικής» κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, οι Πρόεδροι των Συλλόγων, Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου κα. Ματούλα Λογγίτση και Θεσσαλών κα. Αναστασία Κλάρα χαιρέτισαν τη βραδιά και έκοψαν ένα κομμάτι, ευχόμενοι κάθε επιτυχία και ευόδωση συνεργειών.

Ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος στη σύντομη παρέμβασή του, τόνισε μεταξύ άλλων «Στο πέρασμα του χρόνου ζήσαμε πολλά και ωραία. Φέτος καλωσορίζουμε τους νέους μας συνεργάτες την κα. Αριστούλα Τόλη, κ. Πέτρο Μήτσου στο χορό, κ. Γιάννη Παυλόπουλο στο τραγούδι, κα. Έλενα Πετροπούλου στο παιδικό μας τμήμα, κ. Χρήστο Θεοχαρόπουλο στη θεατρική ομάδα, κα. Μαρία Μπελεφάντη στους μοντέρνους χορούς, κ. Πέτρο Παπαδάκη και κ. Απόστολο Βαλσαμά στο λαϊκό τραγούδι. Ευχαριστούμε τους κ. Χρήστο Κρικέλα και κ. Χρήστο Κότσαλο για τη στήριξή τους στην οργάνωση νέου κύκλου δράσεων. Συνάμα όμως ευχαριστούμε τους απελθόντες συνεργάτες μας για όσα αγαθά και είναι πολλά, συνεισέφεραν στην ομαδική προσπάθεια να δημιουργήσουμε ως Σωματείο, να συνθέσουμε και εν τέλει να εμπνεύσουμε στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο. Από το βήμα αυτό θα αναφερθώ και πάλι στο σημαίνοντα ρόλο των συνεργασιών, των συνεργειών και της δικτύωσης στις οποίες είμαστε προσηλωμένοι όσο ποτέ. Εμείς πιστεύαμε και το έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι μπορεί η πόλη αυτή, μπορούμε όλοι να βρίσκουμε το δρόμο των συμπράξεων σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την ιστορική διαδρομή κάθε σωματείου. Είμαστε και το ξαναλέω με έμφαση, γνωστοί όλοι εδώ! Μας εμπνέουν η πολιτιστική μας αναφορά, οι ρίζες μας, η πορεία στο χώρο και το χρόνο. Αυτό είναι το μετερίζι που ξεκινήσαμε αλλά και ο δρόμος που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Προτεραιότητα η ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου μας βασισμένη και στη δική μας πορεία, συνεπικουρούμενη της δραστηριότητας των Μικρασιατικών σωματείων, μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αναζωογόνηση της πόλης μας. Παραμένουμε εξωστρεφές σωματείο και μπορούμε να υλοποιούμε υπερτοπικού χαρακτήρα πολιτιστικά εγχειρήματα και δρώμενα με τη συμμετοχή σας. Μετά από 12 χρόνια ζωής, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας παραμένει η ψυχή μας. Η καθημερινή μας προσπάθεια βλέπει στο αύριο που κτίζουμε από όποιο μετερίζι κι αν βρεθούμε στο μέλλον. Δεν έχει σημασία ότι δεν έχουμε στέγη, κτίρια ή χρήματα ή υποδομές. Για εμάς η έδρα, η στέγη του σωματείου είναι η καρδιά μας. Μέσα σε αυτήν πάλλεται η ιδέα που υπηρετούμε. Γιατί το σωματείο είναι μία ιδέα. Έχουμε το όραμα. Συνεκτικός μας αρμός παραμένει η ιστορική μας συλλογική μνήμη. Ναι ξεχωρίζουμε, να μπορούμε να ενώνουμε. Η ευχή είναι λοιπόν μία. Η ζωή μας να είναι το άθροισμα των επιλογών μας. και έχουμε. Ας τις πολλαπλασιάσουμε λοιπόν!!»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανταποκρινόμενος στην παράκληση του Σωματείου δεσμεύτηκε να μας εξασφαλίσει στέγη στον Περισσό σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας. Άπαντες οι συνεργάτες μας με ενωμένα τα χέρια έκοψαν στο τέλος ένα κομμάτι πίτα καταχειροκροτούμενοι από τους παρισταμένους.

Ακολούθησε μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τους εξαιρετικούς μας μουσικούς κ. Γιάννη Παυλόπουλο, Πέτρο Μήτσου, Παναγιώτη Σκουτέρη, Παναγιώτη Σταθάκη, Αποστόλη Βαλσαμά, Μανούσο Κλαπάκη. Μας ταξίδευσαν νοητά σε όλο το εύρος του Ελληνισμού με παραδοσιακούς ήχους και χορούς μέχρι αργά το βράδυ!! Χορευτικές δεινότητες, άψογες ερμηνείες, θαλερό κλίμα, κέφι και χαρά κατέκλυσαν τους χώρους του σχολείου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερθέντων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλης Χριστοδούλου, κα. Βέτα Γεωργιάδου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Ηλίας Παπαευθυμίου, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων, Σμυρναίων κα. Χρυσούλα Αθηνάκη, Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Η Καππαδοκία κα. Κούλα Μπρόλιου, Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κα. Ξένια Παλιόγλου, Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Κώστα Τσοπανάκης, του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης, της Πανλεσβιακής Ένωσης κα. Χρυσάνθη Κοντού, του Συλλόγου Κρητών κ. Στέλιος Κυριακάκης, του ΠΑΚΕΠΟ κ. Χρήστος Μακαρώνης, του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Η Ανατολή κ. Κώστας Τσαγκαράκης, του Συλλόγου Φίλων Στ. Καζαντζίδη κα. Μαίρη Αρώνη, του Συλλόγου Ηπειρωτών, του Συλλόγου Σπηλιάς Δωρίδας κα. Τασία Μποκτού, η Διευθύντρια του 6ου Λυκείου κα. Σαραντούλα Παρλαπάνη, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού π. Βασίλειος Παλιούρας, οι πολιτευτές κ. Σάκης Ιωαννίδης και κα. Μαριάνθη Καφετζή, ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας ionianet κ. Απόστολος Σαλονικίδης. Χαιρετισμό έστειλε ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Δημήτρης Βέττας. Και του χρόνου!

Για περισσότερες πληροφορίες Τηλ. 6989699383, emailenosiroumeliotonionias@yahoo.gr, Facebook Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας