Έρχεται το ακατάσχετο για τους αγρότες

Στις 8.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, θα οριστεί το ύψος του ακατάσχετου. Θετικό το μέτρο – Εκτός απροόπτου θα έχει ισχύ στις πληρωμές εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης. 

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι πλέον η κατάθεση σχετικής τροπολογίας για το ακατάσχετο. Το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε με σαφήνεια προϊδεάσει για μια τέτοια εξέλιξη, αφήνοντας, ωστόσο, αναπάντητο το μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το που θα οριστεί το ύψος.

Ο υπουργός κ. Σταυρός Αραχωβίτης κατά την παρουσίας του στην 83η ΔΕΘ είχε δηλώσει ότι ετοιμάζεται η σχετική τροπολογία, ενώ ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κόκκαλης σε πρόσφατη  συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας είχε δηλώσει ότι «η τροπολογία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το συντομότερο δυνατό να ψηφιστεί στη Βουλή».

Όλα έδειχναν ότι αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα προχωρούσε και η εν λόγω τροπολογία, όπως και αναμένεται να συμβεί. Οι πληροφορίες πάντως για ακατάσχετο στις 15.000 ή στις 12.000 ευρώ δύσκολα θα επιβεβαιωθούν. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Ένωση Αγρινίου, είναι πως το ακατάσχετο θα οριστεί στο «καθαρό» ποσό των 8.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας για τους αγρότες και την παραγωγή.

Επισημαίνουμε ότι, με δεδομένο ότι στα τέλη της εβδομάδας θα γίνουν οι πληρωμές εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης και του «Πρασινίσματος», στόχος του υπουργείου είναι να «τρέξει» τις διαδικασίες, ώστε να είναι σε ισχύ το ακατάσχετο όταν γίνουν οι πιστώσεις και να προστατευθούν οι παραγωγοί.

The post Έρχεται το ακατάσχετο για τους αγρότες appeared first on Ένωση Αγρινίου.