Εκδήλωση – ενημέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων & Μέτρα Βιοασφάλειας


Στις 26-09-2018 πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι (Διοικητήριο) από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκδήλωση – ενημέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων & Μέτρα Βιοασφάλειας.

Στην εκδήλωση είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας (Αγροτικά Κτηνιατρεία – Δασαρχεία – Δήμοι – Σύλλογοι Κτηνοτρόφων).

Μετά από την παρουσίαση του νοσήματος που έγινε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία συζητήθηκαν μέτρα για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων των φορέων καθώς επίσης τονίστηκε και η αναγκαιότητα λήψης μέτρων Βιοασφάλειας για την αποτροπή εμφάνισης του νοσήματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά η οποία επεσήμανε την σπουδαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά την ανάγκη ενημέρωσης, για το σοβαρό αυτό νόσημα, τόσο των κυνηγών όσο και των κτηνοτρόφων.

The post Εκδήλωση – ενημέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων & Μέτρα Βιοασφάλειας appeared first on Ένωση Αγρινίου.