Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο πρώην διαιτητής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Έγιναν πέντε συλλήψεις


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας. Για την επίθεση συνελήφθησαν δύο 26χρονοι, ένας 36χρονος, ένας 34χρονος και ένας 37χρονος. 

Για άνανδρη επίθεση φασιστών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη γνωστοποίηση του ξυλοδαρμού του βουλευτή Μεσσηνίας από ακροδεξιούς.
«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον Πέτρο Κωνσταντινέα θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς. Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων, έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας. Ο κ. Κωνσταντινέας δήλωσε ότι καθοδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του, δέχθηκε αρχικά φραστική επίθεση από οργανωμένους οπαδούς της τοπικής ομάδας της Καλαμάτας, οργανωμένων οπαδών Bulldogs της «Μαύρης Θύελλα» οι οποίοι φώναζαν εναντίον του συνθήματα ότι ξεπούλησε την Μακεδονία ενώ τον χαρακτήριζαν προδότη. Σύντομα κατέφθασαν 14 με 20 άτομα τα οποία ακινητοποίησαν τον βουλευτή και τον χτυπούσαν.

Όπως είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Είναι ακραίο φασιστικό επεισόδιο για την εξέλιξη του θέματος με τη Μακεδονία, μου επιτέθηκαν λέγοντας μου ότι πούλησα τη Μακεδονία. Είμαι τυχερός που ζω. Ο φασισμός από όπου κι εάν προέρχεται δεν θα περάσεΙ.»
Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την επίθεση καταδίκασε η ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. Tέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία»

The post Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο πρώην διαιτητής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Έγιναν πέντε συλλήψεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.