3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Ένας ισχυρός θεσμός εξωστρέφειας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνέντευξη τύπου για την διοργάνωση της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κυρία Χριστίνα Σταρακά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Βασίλειος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Γεώργιος Σιαμαντάς, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ιωάννης Σύψας και η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κυρία Όλγα Πιστιόλη – Σαλακίδου.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος, αναφέρθηκε στην παρουσία και συμμετοχή  επιχειρηματικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως τα Επιμελητήρια Ελληνορουμανικό, Ελληνοβουλγαρικό, Ελληνοκινεζικό, Ελληνοτουρκικό, Ελληνοπολωνικό και Ελληνοσερβικό (εμπορικό τουριστικό, επαγγελματικό και βιομηχανικό). Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές για την συμμετοχή του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, ενώ επίσης θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε την 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων ως ένα ισχυρό θεσμό που στόχο έχει την στήριξη της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της απασχόλησης, την  προβολή των προϊόντων του τόπου αλλά την επαφή με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που διοργανώνει ο Δήμος με την πολύτιμη υποστήριξη των συνδιοργανωτών φορέων, αρχίζει να λαμβάνει πλέον πανελλήνιο ενδιαφέρον και διάσταση. Η ευρύτατη συμμετοχή σε καιρούς οικονομικής ύφεσης, έχει ως κυρίαρχα χαρακτηριστικά την εμπιστοσύνη, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της διοργάνωσης.

Ο Νίκος Καραπάνος κατέληξε ευχαριστώντας θερμά τους συνδιοργανωτές, τους επιχειρηματίες και φορείς που στηρίζουν το θεσμό, σημειώνοντας παράλληλα πως η συνεργασία και η  ενότητα μόνο οφέλη μπορούν να αποφέρουν.

Ακολούθως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εξέφρασε τις ευχές του για επιτυχία στην διοργάνωση, με την παραίνεση για επιστροφή στην καλλιέργεια και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Η κυρία Χριστίνα Σταρακά χαρακτήρισε την Έκθεση ως ένα κορυφαίο γεγονός που εκφράζει την πρόθεση και την ανάληψη πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την έμπρακτη στήριξη της Επιχειρηματικότητας.

Η κυρία  Όλγα Πιστιόλη – Σαλακίδου επεσήμανε πως ο Δήμος Αγρινίου στηρίζει «υγιείς» προσπάθειες εξωστρέφειας θεωρώντας ως υποχρέωση την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής χαρακτήρισε ως «σημαντικό τόλμημα» την οργάνωση της έκθεσης από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Ο κ. Ιωάννης Σύψας αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στα πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η Έκθεση είναι αποτέλεσμα ενότητας δυνάμεων όμορων δήμων.

Ο κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος κάλεσε σε συμμετοχή τους επιχειρηματίες της περιοχής του Μεσολογγίου χαρακτηρίζοντας την έκθεση ως «θεσμό εξωστρέφειας και δυναμισμού», ενώ τέλος ο κ. Γεώργιος Σιαμαντάς μίλησε για ένα ισχυρό εφαλτήριο προβολής προϊόντων και καινοτομίας.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος (20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018) της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων από τον κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο.

 

The post 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου appeared first on Ένωση Αγρινίου.