Σπορά-φύτευση λαχανικών: οδηγίες για τους παραγωγούς

Απαιτούμενες ποσότητες σπόρων, εποχή και αποστάσεις σποράς ή φύτευσης λαχανικών.

  1. ΑΓΓΟΥΡΙ Μάρτιο-Ιούλιο   1,5 200 γραμμ. 100-120×150
  2. ΑΝΗΘΟΣ Φθινόπ.-Άνοιξη   1 600-1000 γραμμ. Σπαρτά
  3. ΑΝΤΙΔΙ Όλο το χρόνο   0,5 500 γραμμ. 40×20
  4. ΑΓΚΙΝΑΡΑ   Αύγ./Όκτώβ.-Δεκέμ.   1200 Φυτά 100×80
  5. ΑΡΑΚΑΣ Σεπτ.-Άνοιξη   4-5 8-12 κιλά 60-70×5-10
  6. ΚΑΡΔΑΜΟ Φεβρ./Σεπτ.- Όκτ.   0,5 500 γραμμ. Σπαρτά
  7. ΚΑΡΟΤΟ Φεβρ./Ιούλ.-Νοέμβ.   0,5-1 500 γραμμ. 25×4
  8. ΚΑΡΠΟΥΖΙ Μάρτιο -Μάϊο   3 400 γραμμ. 200×100
  9. ΚΟΜΠΟΚΟΛΟΚΥΘΟ Μάρτιο – Αύγ.   3 500 γραμμ. 100×70
  10. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ιούλιο – Αύγ. Αύγουστο – Οκτώβριο 1,5 40 γραμμ. 70×50
  11. ΚΟΥΚΙΑ Οκτ. – Νοέμβ.   5 8 κιλά 70×30
  12. ΚΡΕΜΜΥΔΙ (ΜΠΑΡΟΥΤΙ) Φεβρ.- Μάρτιο   0,5-1 1 κιλό 25×10
  13. ΚΡΕΜΜΥΔΙ (Ξ) ΚΟΚΚΑΡΙ   Φεβρουάριο – Μάρτιο 3 60 κιλά 25×10
  14. ΚΡΕΜΜΥΔΙ (Χ) ΚΟΚΚΑΡΙ   Οκτώβριο – Φεβρουάριο 1,5 100-150 κιλά 25×5
  15. ΛΑΧΑΝΟ Ιούλιο – Αύγουστο Αύγουστο – Οκτώβριο 1,5 40 γραμμ. 70×50
  16. ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ Όλο το χρόνο   0,5-1 0,5-1 κιλό Σπαρτά
  17. ΜΑΡΟΥΛΙ Αύγ.-Φεβρ. Σεπτέμβριο – Μάρτιο 0,5 30 γραμμ. 40×20
  18. ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Ιαν.- Απρίλιο Μάρτιο – Μάιο 1 30 γραμμ. 80×50
  19. ΜΠΑΜΙΑ Απρίλιο – Μάϊο   3 1,5 κιλό 80×30
  20. ΜΠΙΖΕΛΙ Οκτ.- Νοέμβριο   5 5-8 κιλά 60-80×10-20
  21. ΠΑΝΤΖΑΡΙ Φεβρ./Σεπτ.-Όκτ.   1,5-2,5 1,5 κιλά 30×10
  22. ΠΑΤΑΤΑ   Φεβρ.-Απρίλ./Ιούλ.-Αύγ. 8-10 150 κιλά 70×25
  23. ΠΕΠΟΝΙ Μάρτιο – Μάιο   2-2,5 200-300 γραμμ. 150×100
  24. ΠΙΠΕΡΙΑ Ιαν. – Απρίλιο Μάρτιο – Μάιο 1 30 γραμμ. 70×40
  25. ΠΡΑΣΣΟ Μάρτιο – Απρ. Ιούνιο – Ιούλιο 1,5 500 γραμμ. 30×10
  26. ΡΑΔΙΚΙ Όλο το χρόνο   0,5-1 500 γραμμ. 30×10
  27. ΠΑΡΑΝΙ Αύγ. – Μάρτιο   1,5 1 κιλό 20×4
  28. ΡΟΚΑ Φεβρ.-Σεπτ.   0,5 300 γραμμ. Σπαρτά
  29. ΣΕΛΙΝΟ Φεβρ./Σεπτ.-Οκτ.   0,5 500 γραμμ. 40×15
  30. ΣΙΝΑΠΙ Φεβρ. – Σεπτ.   0,5 500 γραμμ. 30×10
  31. ΣΕΣΚΟΥΛΟ Μάρτιο Σεπτ.   1,5-2,5 1,5-1,8 κιλά 40×10
  32. ΣΚΟΡΔΟ   Οκτ.-Φεβρ. 3 50 κιλά 25×10
  33. ΣΠΑΝΑΚΙ Σεπτ.-Νοεμβ./ Φεβρ.   2-3 1,5-2 γραμμ. 30×10
  34. ΣΠΑΡΑΓΓΙ Μάρτιο – Απρίλιο Απρίλιο – Μάιο 2-3 200 γραμμ. 100×50
  35. ΤΟΜΑΤΑ Δεκέμβρ. – Μάρτιο Μάρτιο – Ιούνιο 0,5-1 20-40 γραμμ. 80-120×40-50
  36. ΦΑΣΟΛΙΑ Απρίλιο – Αύγουστο   5 5-8 κιλά 50-100×20-40
  37. ΦΡΑΟΥΛΑ   Σεπτ.-Νοέμ.   5000 φυτά 50×30

ΜΠΑΡΤΣΩΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

The post Σπορά-φύτευση λαχανικών: οδηγίες για τους παραγωγούς appeared first on Ένωση Αγρινίου.