Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι από τα πλέον σύνθετα και δισεπίλυτα όχι μόνο για το Δήμο Δελφών, αλλά σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Δήμος Δελφών, σε συνεργασία με τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας και με ευαισθητοποιημένους για το ζήτημα συνδημότες μας έχει ήδη αναπτύξει σημαντική και συστηματική δράση για τον περιορισμό των συνεπειών που προκαλούνται από τη διαρκή αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων. Ωστόσο, το θέμα, λόγω ακριβώς της συνθετότητάς του συνεχίζει να αποτελεί βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας των δημοτών μας.

 

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος Δελφών διοργανώνει Ημερίδα-Ανοικτή συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Δελφών την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Άμφισσας με τη συμμετοχή των φιλοζωικών οργανώσεων και των εμπλεκόμενων συλλόγων και φορέων της περιοχής, της οποίας κεντρικός στόχος είναι η σφαιρική και αποτελεσματική προσέγγιση του ζητήματος από την τοπική κοινωνία συνολικά.

 

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα αναλυθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, η συνάφεια της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή-διαπροσωπική βία και την παιδική κακοποίηση, η συμπεριφορά και η γνωστική λειτουργία του σκύλου, καθώς και μια συγκριτική προσέγγιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα αναπτυχθούν η δράση και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Δελφών αναφορικά με το θέμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, εισηγήσεις σχετικά θα καταθέσουν οι:

 

- ΔρίβαςΕυάγγελος: Αστυνομικός-ΚλινικόςΨυχολόγος (Bachelor in Psychology, Master of Science in Clinical & Community Psychology, C.A.  Animal Behaviour & Welfare, C.A. Dog Emotion & Cognition)

 

- ΚαραμπέτσουΕριέττα, Διπλωματούχοςεκπαιδεύτριασκύλων, Σύμβουλοςψυχολογίας, συμπεριφοράςκαιευζωίαςτουσύγχρονουκατοικίδιουσκύλου

 

-  Μαίρη Ανδρεοπούλου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Δελφών

 

Επίσης θα τοποθετηθεί η δημοσιογράφος και υπεύθυνη της ενημερωτικής ιστοσελίδας zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου με θέμα: «Πώς τα ΜΜΕ στην Ελλάδα στοχοποιούν τα ζώα».

 

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαχείριση του ζητήματος, καθώς και με τους συνδημότες μας που θα  επιθυμούν να παρέμβουν στη συζήτηση.

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας «Athens Forum on Robotic Surgery in Urology» με θέμα «Ο Καρκίνος του Νεφρού» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου του 2017 στο Metropolitan Hospital, με ζωντανά ρομποτικά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία.

Στην προεδρία του Συνέδριου βρίσκονται o Prof. Deliu Victor Matei από την Ιταλία, ο καθηγητής Ass. Prof. Nicolae Crișan από την Ρουμανία και ο κ. Βασίλης Πουλάκης, Διευθυντής Ουρολόγος του Metropolitan Hospital.

Διοργανωτές του 4ου  Συνεδρίου είναι η Oυρολογική Κλινική και το Κέντρο Ρομποτικής Ουρολογικής του Metropolitan Hospital, το Ιnstittuto Europeo di Oncologia, University of Medicin, Milano, Italy και το University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu” Cluj – Napoca.

Φέτος το θέμα του συνεδρίου είναι ο καρκίνος του νεφρού. Αν και είναι γενικά αποδεκτό το αξίωμα ότι, εάν το κόστος των ρομποτικών επεμβάσεων ήταν το ίδιο με εκείνων των λαπαροσκοπικών, τότε η ρομποτική χειρουργική θα επικρατούσε απόλυτα, σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της μερικής νεφρεκτομής, η λαπαροσκοπική προσέγγιση βρίσκει την εφαρμογή της εκεί όπου η ρομποτική χειρουργική δεν είναι διαθέσιμη.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν παράλληλα, συγκριτικά, μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή το πρωινό της Παρασκευής 2 Ιουνίου και επιπλέον άλλη μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η εκλογή των θεμάτων των διαλέξεων για το 2017 και η αντιπαραβολή των ζωντανών, ελάχιστα επεμβατικών χειρουργείων θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Σας περιμένουμε στο Metropolitan Hospital, στο Νέο Φάληρο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.athens-robotic-urology.gr/ 2017

 

Συνεδρίασε το Επιστημονικό

 Συμβούλιο της Εταιρείας

Ευρυτάνων Επιστημόνων

 

Σημαντικές  ανακοινώσεις

προοπτικών ανάπτυξης Σ. Ελλάδος        Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 συναντήθηκαν τα Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων σε κεντρικό Ξενοδοχείο  των Αθηνών με κύριο θέμα τη Διερεύνηση Προοπτικών Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και τη δυνατότητα στενότερης συνεργασίας της Εταιρείας με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη και τα Στελέχη της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Φώτης  Κουλαρμάνης,, ο Πρόεδρος και Αν/δρος του Επιστημονικού Συμβουλίου καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Μπαλτάς, και  κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος αντίστοιχα, η Γραμματέας  του Συμβουλίου ιατρός κ. Θωμαή Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας δικηγόρος κ. Δημήτριος Ευαγγελοδήμος. ο έφορος της Εταιρείας δικηγόρος κ. Χρήστος Κουτρομάνος και τα μέλη του Συμβουλίου: η  καθηγήτρια και π. Υφυπουργός κ Κέλυ Μπουρδάρα, ο Ιατρός καθηγητής Πανεπιστημίου  κ. Άγγελος Λιάπης, ο τ. Γ. Δ/ντής Υπ. Παιδείας κ. Κων/νος Κουτρομάνος, ο τ. Γ. Δ/ντής Υπ. Οικ/κών κ. Ελευθ. Φούκας και τα θέματα που κάλυψαν αφορούσαν:

·        Τον  καθορισμό ενός Κανονιστικού Πλαισίου για τους Δήμους με στόχο την αποτελεσματική και αποδοτική Διοίκηση, οργάνωση και ιεράρχηση στόχων και προτεραιοτήτων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με τις αρχές της Διοικητικής Επιστήμης. Προτάθηκε να υποβληθεί ένα πλαίσιο διοικητικής ανάπτυξης των Δήμων, που να διέπεται από τις αρχές της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανισμούς ελέγχου και διαχείρισης των πόρων, βασισμένο σε Πανεπιστημιακό ερευνητικό μοντέλο για το οποίο υπάρχει εμπειρία από άλλα συναφή προγράμματα που έχουν εκπονηθεί σε άλλους δήμους από Μέλη της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων..

·        Την οργάνωση επιμορφωτικών Σεμιναρίων από Μέλη της Εταιρείας, που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιακών θεμάτων όπως η Περιφερειακή ανάπτυξη, η απορρόφηση κονδυλίων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ο κτηνοτροφικός κλάδος ως πυλώνας ανάπτυξης, η μελισσοκομία και η υποστήριξη παραγωγής μελιού,  η ανάπτυξη υγειονομικών δικτύων με στόχο την αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών υγείας, και η διαφύλαξη και ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιφέρειας (όπως το κάστρο της Βούλπης κ.α). Υπάρχουν ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης των δράσεων αυτών μέσω των προγραμμάτων «HORIZON 2020» κ.α. της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

·        Την ανάπτυξη ενός Δικτύου Πρότυπων Υπηρεσιών Υγείας που θα αποβλέπει στην πλήρη ικανοποίηση των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της περιφέρειας και θα διέπεται από μια ουσιαστική αναδιοργάνωση των νοσοκομειακών και πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

·        Τα Μέλη του  Επιστημονικού Συμβουλίου    της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη των Υπηρεσιών Υγείας για την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για τον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας με βάση το Νοσοκομείο Λαμίας και τη συνεργασία του Νοσοκομείου Καρπενησίου και των λοιπών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υγειονομικών μονάδων.

·        Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη πρόληψης στον τομέα της υγείας, με έμφαση στη στοματική υγεία την παιδιών που είναι παραμελημένη, μέσω προγραμμάτων πρόληψης  και επιμορφωτικών σεμιναρίων.

·        Μια σημαντική δράση της Εταιρείας των Ευρυτάνων Επιστημόνων είναι η σύσταση ομάδων Εθελοντών Ιατρών Ευρυτανίας σε στενή συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρπενησίου για την προσφορά υπηρεσιών υγείας  στα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας. Επιπλέον δράσεις προβλέπονται στους τομείς της πρόληψης και επιστημονικών εκδηλώσεων-Ημερίδων με θέματα τον καρκίνο του μαστού και γενικότερα τον γυναικολογικό καρκίνο.

          Οι Ευρυτάνες Επιστήμονες επεσήμαναν ότι η γνώση αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ανάπτυξης μια χώρας, όπως είχε υποστηρίξει ο Αμάρτυα Σεν, βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά, και καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και του Χάρβαρντ. Αξίζει να αξιοποιήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο το «ανθρώπινο κεφάλαιο» του τόπου μας.  

 

Στην 5η ΥΠΕ Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Δήμαρχος Δελφών και επικεφαλής παρατάξεων

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών πραγματοποιείται Ημερίδα με θέμα "Σεισμοί και Αντισεισμική Προστασία" σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, του Δήμου Δελφών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας, με τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

 

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

 

18:00-18:20: Δρ. Παπαδόπουλος Γεράσιμος, Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας, Υπεύθυνος Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

- "Οι σεισμοί στην Ελλάδα και στην Φωκίδα-Ιστορική Αναδρομή"

 

18:20-18:40: Δρ. Κοντοές Χαράλαμπος, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπησης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

- "Δορυφορικές μέθοδοι στη μελέτη φυσικών καταστροφών"

 

18:40-19:00: Δρ. Λέκκας Ευθύμης, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεποστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

 

- "Η αντισεισμική προστασία στην Ελλάδα"

 

19:00-19:20: Αντιπύραρχος Αποστόλου Σίμος, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας

 

- "Ο ρόλος του σύγχρονου Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων"

 

19:20-19:40: Αντιπύραρχος Μπαλάφας Αθανάσιος, Προϊστάμενος Γραφείου Επιχειρήσεων της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος

 

- "Πυροσβεστικό Σώμα και Ομάδες Έρευνας και Διάσωσης στο αστικό περιβάλλον"

 

20:00: Λήξη ημερίδας

 

Γενική Συνέλευση Δωρικής Αδελφότητας 27ης Νοεμβρίου 2016
Εκλογές 11ης Δεκεμβρίου 2016
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωρικής Αδελφότητας σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.30 π.μ. στα γραφεία μας, στην Δωρική Στέγη (Ιέρωνος 6 & Τιμοθέου, Παγκράτι) όπου σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΣΤ' του καταστατικού μας, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του σωματείου με τα παρακάτω θέματα:
 
1.Οικονομικός Απολογισμός 2016
2.Απολογισμός Πεπραγμένων τριετίας 2014 - 2016
3.Ανακοίνωση Εκλογών προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την τριετίας 2017 - 2019
4.Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογική διαδικασία 11 -12 - 2016 ημέρα Κυριακή πρωί 09:00-16:00.
5. Ανακοινώσεις  Προέδρου
 
 

Η Δωρίδα σας περιμένει!

 

 

Από την επίσκεψη της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής-Καναδά στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

Ημερίδα με θέμα η  Αυστρία στην Καρδιά της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Συναντήσεων στις 25 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο Κ. Καραμανλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών με τη συμμετοχή πολλών και διακεκριμένων προσωπικοτήτων. 

 
Την ημερίδα επιμελήθηκε η κ. Στέλλα Μουζακιώτου, Καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης/Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο& ΤΕΙ Αθηνών, ΄΄όπως επισημαίνει η περιφέρεια.  
Στη συγκεκριμένη ημερίδα θα παρουσιαστούν μέσα από την εικαστική γλώσσα στοιχεία που επισφραγίζουν την αμφίδρομη διαδικασία δημιουργικής διάδρασης Ελληνικής και Αυστριακής τέχνης. Συγκεκριμένα, θα διερευνήσουμε την επίδραση της αυστριακής ζωγραφικής στην  σύγχρονη ελληνική εικαστική σκέψη και δημιουργία. Ταυτόχρονα όμως, θα επικεντρωθούμε στο διάλογο του Gustav Klimt με τη βυζαντινή τέχνη, στις επιδράσεις που δέχθηκε από αρχαίες ανατολικές καλλιτεχνικές παραδόσεις και από την ελληνική μυθολογία. Επίσης, θα αναλυθεί  η επιλογή της καθιέρωσης της θεάς Αθηνάς ως ένα δυναμικό σύμβολο προσωποποίησης της σοφίας που με την «απειλητική» της ιερότητα εκφράζει τον ιδεαλισμό, τον καλλιτεχνικό αγώνα και την αισθητική αντίληψη της “Απόσχισης”. Με σημείο συνάντησης τον ιερό χώρο των  Δελφών,  όπου ιδρύθηκε και ήκμασε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας, αλλά και μέσα από διαχρονικούς συσχετισμούς του με το ιερό της Δωδώνης, θα προσεγγίσουμε καλειδοσκοπικά περιηγητικές μαρτυρίες που συνδέονται με τον ιερό αυτό τόπο σε μια διαχρονική συνάντησή του με το τοπίο.
 
Το πρόγραμμα
 
*9.00
Χαιρετισμοί
*09.30 – 10.30 
Ελλάδα και Δελφοί μέσα από τα μάτια των περιηγητών και των αρχαιολόγων 
Συντονισμός: Στέλλα Μουζακιώτου
Δρ. Μίρκα Παλιούρα, Ιστορικός Τέχνης, Συλλογή Φινόπουλου - Μουσείο Μπενάκη /
 «Περιηγητικές μαρτυρίες για τους Δελφούς: Τόπος και τοπίο»
Δρ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ,  Αρχαιολογίας, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Καθηγητής-Σύμβουλος ΕΑΠ / 
«Δωδώνη – Δελφοί. Διαχρονικοί συσχετισμοί» 
Δρ. Georg Ladstatter, Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών /             
«Ελληνική αρχαιότητα και αυστριακοί αρχαιολόγοι από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Εισαγωγή με βάση σημαντικούς εκπροσώπους»
*10.30 – 11.30 
Βιέννη: Αστικό σημείο διέλευσης και πηγή φαντασίας 
Συντονισμός: Antonia Rahofer
Αθανασία Ψάλτη, Προϊσταμένη της Ι\' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δελφών / 
 «Ο χορός του Απόλλωνα στα κύματα του Δούναβη: από τον μύθο στην πραγματικότητα»
Dr. Walter Puchner, Εθνικό & Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών /
«Ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και η βιεννέζικη τέχνη του fin de siècle»
 
Εργίνα Ξυδούς, Ιστορικός Τέχνης, Magister Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο «Ο Έλληνας καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Παρθένης (1878-1967)  στη Βιέννη»
*11.30 – 12.00  
Παρουσίαση της έκθεσης «Ελλάδα-Αυστρία: Η Τέχνη της Προσωπογραφίας»
Συντονισμός: Αθανασία Ψάλτη
Δρ. Ανίνα Βαλκανά, Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Καθηγήτρια-Σύμβουλος (ΣΕΠ), Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός», Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
«Η εξωστρεφής και πληθωρική καλλιτεχνική διαδρομή του Ν. Χατζηκυριάκου -Γκίκα: θεωρητικές και εικαστικές συναντήσεις με ευρωπαϊκές, εξωδυτικές και ελληνικές παραδόσεις»
Δρ. Στέλλα Μουζακιώτου, Ιστορικός Τέχνης, Καθηγήτρια-Σύμβουλος (ΣΕΠ), Πρόγραμμα σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός»,  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Επιμελήτρια Εκθέσεων/
«Ελλάδα-Αυστρία: Η Τέχνη της Προσωπογραφίας»
*12:00 – 13.00 
*13.00 - 14.00
Διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στο έργο του Gustav Klimt 
Συντονισμός: Στέλλα Μουζακιώτου και Αθανασία Ψάλτη
Αιμιλία Μπάνου,  Επίκουρος Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου / 
« Η «Αθηνά Παλλάς» του Klimt:  Η συμβολική μεταμόρφωση ενός αρχετύπου»  
Δρ. Αργυρώ Λουκάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας, Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός», Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 
« Ο Klimt, η ελληνική παράδοση και η Ιαπωνία: Ανασύροντας χαμένες επαφές»
Ευγενία Αλμπάνη, Αρχιτέκτονας- Ιστορικός Τέχνης, Υπουργείο Πολιτισμού /
«Το Δένδρο της ζωής. Ένας διάλογος του Gustav Klimt με τη βυζαντινή τέχνη»
*14.00- 14.45 
Καλλιτεχνικές τεχνικές: μελέτες περιπτώσεων μέσα από επιλεγμένες ερευνητικές προσεγγίσεις 
Συντονισμός: Στέλλα Μουζακιώτου 
Κώστας Στουπάθης, Μουσειολόγος / Συντηρητής Έργων τέχνης Υπ.Πολιτισμού,  MEΛΤ 
 «Συντήρηση της  σύγχρονης τέχνης: η μελέτη αποκατάστασης των γλυπτών μικτής τεχνικής  της εικαστικού Εύης Δαμιανάκη»
Ξενοφών Μπήτσικας, Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/ 
 «Επιδερμίς: ένα οργανικό παλίμψηστο»  
 Πολυξένη Μάντζου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  
«Τα Πράγματα: από τον Τάλω στο \"Her\"»
Σμαραγδής Γιάννης, Σκηνοθέτης  
«Η Τέχνη του Κινηματογράφου σήμερα»
 
 
 
http://www.orafok.gr/articleviews.php?id=14890
top