"Επιχειρηματικότητα στην Κρίση"​
Εκδήλωση στα πλαίσια του Συνεδρίου
«Athens ΜoneyShow 2018»

 Αγαπητές  μας Φίλες και Αγαπητοί μας  Φίλοι και Συμπατριώτες

 

Η Ενωσή μας , στα πλαίσια του Συνεδρίου «Athens ΜoneyShow 2018» που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο  Ηilton,θέλοντας και φέτος να στηρίξει έμπρακτα  και να προβάλει την Επιχειρηματικότητα, που τόσο την έχει ανάγκη η πατρίδα μας την στιγμή αυτή και   παράλληλα  να προβληθούν καλές επιχειρηματικές πρακτικές από   Επαγγελματίες(Ανδρες και Γυναίκες) που επένδυσαν στην κρίση,   έθεσε υπό την  την αιγίδα της την εκδήλωση της Εταιρείας Συμβουλευτικής και προβολής Επιχειρήσεων «DoricBusinessHarmonyPC» με θέμα: " Η Επιχειρηματικότητα μετά την Κρίση" ,την Δευτέρα  8 Ιανουαρίου ώρα  20.00-22.00 στην αίθουσα Τερψιχόρη C στο Ξενοδοχείο Hilton.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

1.Καλωσόρισμα και Εισηγήσεις

·         Καλωσόρισμα  και σύνδεση του Πολιτισμού με την Επιχειρηματικότητα από την  Πρόεδρο  της  Ενωσης Γυναικών Φωκίδος, κα Λαμπρινή Κουφάκη .

·         «Παρουσίαση των Υπηρεσιών καθώς και των δράσεων  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» της Doric Business Harmony PC, Αιμιλία Βρεττού  Ιστορικός –Αρχαιολόγος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Πελατών της Doric Business Harmony PC.

·         «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα»,Ομιλητής Μιχάλης Δρίτσας, Μηχ. Μηχανικός / Οικονομολόγος (MBA), Αντιπρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας και Υπεύθυνος του  Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης.

·         «E-Tourism»,Ομιλητής   Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης, Καθηγητής του Τουριστικού Marketing και Συγγραφέας.

·         «Καλές Επιχειρηματικές Πρακτικές», Κωνσταντίνος Λιάπης,Ιδρυτής της Εαιρειας DoricBusinessHarmonyPC, Οικονομολόγος, MSc in E-Commerce andDiplomainDigitalMarketing

 

2.Παρουσίαση Επιχειρηματικών Εμπειριών και Απονομή των «ΒΡΑΒΕΙΩΝ DORIC 2018»

-Παρουσίαση Εμπειριών  από  Επιχειρηματίες που άντεξαν και δημιούργησαν στην Κρίση και που συνεργάζονται με την  Εταιρεία DoricBusinessHarmonyPC.

 

Βράβευση  Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών που προβάλλονται στον Επαγγελματικό Κατάλογο Doricκαι  συνεργάζονται με την Εταιρεία DoricBusinessHarmony  PC. Τα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων που θα βραβευτούν σχετίζονται με την έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια,  Επιχειρήσεις που γεννήθηκαν ή επένδυσαν μέσα στην κρίση, αύξησαν την απασχόληση, ανέπτυξαν επιχειρηματικές συνεργασίες,καθώς και Επιχειρηματικοί φορείς που   συνέβαλλαν και συμβάλουν στην προβολή και υποστήριξη  νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών  και Καλών Επιχειρηματικών πρακτικών.

 

Για την καλύτερη οργάνωση της Ημερίδας μας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε έως την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου την συμμετοχή σας στην εκδήλωση καθώς  και των αριθμό των ατόμων που θα σας συνοδεύουν , ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλεφωνικά στο 6936522840

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή,  για την Ένωση Γυναικών Φωκίδος να παραβρεθείτε στην  χρήσιμη και χρηστική εκδήλωσή  μας γιατί η στήριξη και προαγωγή της επιχειρηματικότητας δημιουργεί απασχόληση, παράγει εισόδημα και συμβάλει στην κοινωνική συνοχή.

 

Σας περιμένουμε !

Καλές Γιορτές και Καλή και δημιουργική Χρονιά με προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

 

Με Τιμή

Λαμπρινή Κουφάκη

Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Φωκίδας

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι από τα πλέον σύνθετα και δισεπίλυτα όχι μόνο για το Δήμο Δελφών, αλλά σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Δήμος Δελφών, σε συνεργασία με τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας και με ευαισθητοποιημένους για το ζήτημα συνδημότες μας έχει ήδη αναπτύξει σημαντική και συστηματική δράση για τον περιορισμό των συνεπειών που προκαλούνται από τη διαρκή αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων. Ωστόσο, το θέμα, λόγω ακριβώς της συνθετότητάς του συνεχίζει να αποτελεί βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας των δημοτών μας.

 

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος Δελφών διοργανώνει Ημερίδα-Ανοικτή συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Δελφών την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Άμφισσας με τη συμμετοχή των φιλοζωικών οργανώσεων και των εμπλεκόμενων συλλόγων και φορέων της περιοχής, της οποίας κεντρικός στόχος είναι η σφαιρική και αποτελεσματική προσέγγιση του ζητήματος από την τοπική κοινωνία συνολικά.

 

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα αναλυθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, η συνάφεια της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή-διαπροσωπική βία και την παιδική κακοποίηση, η συμπεριφορά και η γνωστική λειτουργία του σκύλου, καθώς και μια συγκριτική προσέγγιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα αναπτυχθούν η δράση και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Δελφών αναφορικά με το θέμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, εισηγήσεις σχετικά θα καταθέσουν οι:

 

- ΔρίβαςΕυάγγελος: Αστυνομικός-ΚλινικόςΨυχολόγος (Bachelor in Psychology, Master of Science in Clinical & Community Psychology, C.A.  Animal Behaviour & Welfare, C.A. Dog Emotion & Cognition)

 

- ΚαραμπέτσουΕριέττα, Διπλωματούχοςεκπαιδεύτριασκύλων, Σύμβουλοςψυχολογίας, συμπεριφοράςκαιευζωίαςτουσύγχρονουκατοικίδιουσκύλου

 

-  Μαίρη Ανδρεοπούλου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Δελφών

 

Επίσης θα τοποθετηθεί η δημοσιογράφος και υπεύθυνη της ενημερωτικής ιστοσελίδας zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου με θέμα: «Πώς τα ΜΜΕ στην Ελλάδα στοχοποιούν τα ζώα».

 

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαχείριση του ζητήματος, καθώς και με τους συνδημότες μας που θα  επιθυμούν να παρέμβουν στη συζήτηση.

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας «Athens Forum on Robotic Surgery in Urology» με θέμα «Ο Καρκίνος του Νεφρού» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου του 2017 στο Metropolitan Hospital, με ζωντανά ρομποτικά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία.

Στην προεδρία του Συνέδριου βρίσκονται o Prof. Deliu Victor Matei από την Ιταλία, ο καθηγητής Ass. Prof. Nicolae Crișan από την Ρουμανία και ο κ. Βασίλης Πουλάκης, Διευθυντής Ουρολόγος του Metropolitan Hospital.

Διοργανωτές του 4ου  Συνεδρίου είναι η Oυρολογική Κλινική και το Κέντρο Ρομποτικής Ουρολογικής του Metropolitan Hospital, το Ιnstittuto Europeo di Oncologia, University of Medicin, Milano, Italy και το University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu” Cluj – Napoca.

Φέτος το θέμα του συνεδρίου είναι ο καρκίνος του νεφρού. Αν και είναι γενικά αποδεκτό το αξίωμα ότι, εάν το κόστος των ρομποτικών επεμβάσεων ήταν το ίδιο με εκείνων των λαπαροσκοπικών, τότε η ρομποτική χειρουργική θα επικρατούσε απόλυτα, σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της μερικής νεφρεκτομής, η λαπαροσκοπική προσέγγιση βρίσκει την εφαρμογή της εκεί όπου η ρομποτική χειρουργική δεν είναι διαθέσιμη.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν παράλληλα, συγκριτικά, μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή το πρωινό της Παρασκευής 2 Ιουνίου και επιπλέον άλλη μία ρομποτική και μία λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η εκλογή των θεμάτων των διαλέξεων για το 2017 και η αντιπαραβολή των ζωντανών, ελάχιστα επεμβατικών χειρουργείων θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Σας περιμένουμε στο Metropolitan Hospital, στο Νέο Φάληρο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.athens-robotic-urology.gr/ 2017

 

Συνεδρίασε το Επιστημονικό

 Συμβούλιο της Εταιρείας

Ευρυτάνων Επιστημόνων

 

Σημαντικές  ανακοινώσεις

προοπτικών ανάπτυξης Σ. Ελλάδος        Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 συναντήθηκαν τα Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων σε κεντρικό Ξενοδοχείο  των Αθηνών με κύριο θέμα τη Διερεύνηση Προοπτικών Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και τη δυνατότητα στενότερης συνεργασίας της Εταιρείας με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη και τα Στελέχη της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Φώτης  Κουλαρμάνης,, ο Πρόεδρος και Αν/δρος του Επιστημονικού Συμβουλίου καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Μπαλτάς, και  κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος αντίστοιχα, η Γραμματέας  του Συμβουλίου ιατρός κ. Θωμαή Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας δικηγόρος κ. Δημήτριος Ευαγγελοδήμος. ο έφορος της Εταιρείας δικηγόρος κ. Χρήστος Κουτρομάνος και τα μέλη του Συμβουλίου: η  καθηγήτρια και π. Υφυπουργός κ Κέλυ Μπουρδάρα, ο Ιατρός καθηγητής Πανεπιστημίου  κ. Άγγελος Λιάπης, ο τ. Γ. Δ/ντής Υπ. Παιδείας κ. Κων/νος Κουτρομάνος, ο τ. Γ. Δ/ντής Υπ. Οικ/κών κ. Ελευθ. Φούκας και τα θέματα που κάλυψαν αφορούσαν:

·        Τον  καθορισμό ενός Κανονιστικού Πλαισίου για τους Δήμους με στόχο την αποτελεσματική και αποδοτική Διοίκηση, οργάνωση και ιεράρχηση στόχων και προτεραιοτήτων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με τις αρχές της Διοικητικής Επιστήμης. Προτάθηκε να υποβληθεί ένα πλαίσιο διοικητικής ανάπτυξης των Δήμων, που να διέπεται από τις αρχές της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανισμούς ελέγχου και διαχείρισης των πόρων, βασισμένο σε Πανεπιστημιακό ερευνητικό μοντέλο για το οποίο υπάρχει εμπειρία από άλλα συναφή προγράμματα που έχουν εκπονηθεί σε άλλους δήμους από Μέλη της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων..

·        Την οργάνωση επιμορφωτικών Σεμιναρίων από Μέλη της Εταιρείας, που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιακών θεμάτων όπως η Περιφερειακή ανάπτυξη, η απορρόφηση κονδυλίων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ο κτηνοτροφικός κλάδος ως πυλώνας ανάπτυξης, η μελισσοκομία και η υποστήριξη παραγωγής μελιού,  η ανάπτυξη υγειονομικών δικτύων με στόχο την αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών υγείας, και η διαφύλαξη και ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιφέρειας (όπως το κάστρο της Βούλπης κ.α). Υπάρχουν ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης των δράσεων αυτών μέσω των προγραμμάτων «HORIZON 2020» κ.α. της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

·        Την ανάπτυξη ενός Δικτύου Πρότυπων Υπηρεσιών Υγείας που θα αποβλέπει στην πλήρη ικανοποίηση των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της περιφέρειας και θα διέπεται από μια ουσιαστική αναδιοργάνωση των νοσοκομειακών και πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

·        Τα Μέλη του  Επιστημονικού Συμβουλίου    της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη των Υπηρεσιών Υγείας για την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για τον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας με βάση το Νοσοκομείο Λαμίας και τη συνεργασία του Νοσοκομείου Καρπενησίου και των λοιπών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υγειονομικών μονάδων.

·        Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη πρόληψης στον τομέα της υγείας, με έμφαση στη στοματική υγεία την παιδιών που είναι παραμελημένη, μέσω προγραμμάτων πρόληψης  και επιμορφωτικών σεμιναρίων.

·        Μια σημαντική δράση της Εταιρείας των Ευρυτάνων Επιστημόνων είναι η σύσταση ομάδων Εθελοντών Ιατρών Ευρυτανίας σε στενή συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρπενησίου για την προσφορά υπηρεσιών υγείας  στα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας. Επιπλέον δράσεις προβλέπονται στους τομείς της πρόληψης και επιστημονικών εκδηλώσεων-Ημερίδων με θέματα τον καρκίνο του μαστού και γενικότερα τον γυναικολογικό καρκίνο.

          Οι Ευρυτάνες Επιστήμονες επεσήμαναν ότι η γνώση αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ανάπτυξης μια χώρας, όπως είχε υποστηρίξει ο Αμάρτυα Σεν, βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά, και καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και του Χάρβαρντ. Αξίζει να αξιοποιήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο το «ανθρώπινο κεφάλαιο» του τόπου μας.  

 

Στην 5η ΥΠΕ Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Δήμαρχος Δελφών και επικεφαλής παρατάξεων

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών πραγματοποιείται Ημερίδα με θέμα "Σεισμοί και Αντισεισμική Προστασία" σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, του Δήμου Δελφών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας, με τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

 

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

 

18:00-18:20: Δρ. Παπαδόπουλος Γεράσιμος, Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας, Υπεύθυνος Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

- "Οι σεισμοί στην Ελλάδα και στην Φωκίδα-Ιστορική Αναδρομή"

 

18:20-18:40: Δρ. Κοντοές Χαράλαμπος, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπησης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

- "Δορυφορικές μέθοδοι στη μελέτη φυσικών καταστροφών"

 

18:40-19:00: Δρ. Λέκκας Ευθύμης, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεποστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

 

- "Η αντισεισμική προστασία στην Ελλάδα"

 

19:00-19:20: Αντιπύραρχος Αποστόλου Σίμος, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας

 

- "Ο ρόλος του σύγχρονου Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων"

 

19:20-19:40: Αντιπύραρχος Μπαλάφας Αθανάσιος, Προϊστάμενος Γραφείου Επιχειρήσεων της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος

 

- "Πυροσβεστικό Σώμα και Ομάδες Έρευνας και Διάσωσης στο αστικό περιβάλλον"

 

20:00: Λήξη ημερίδας

 

Γενική Συνέλευση Δωρικής Αδελφότητας 27ης Νοεμβρίου 2016
Εκλογές 11ης Δεκεμβρίου 2016
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωρικής Αδελφότητας σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.30 π.μ. στα γραφεία μας, στην Δωρική Στέγη (Ιέρωνος 6 & Τιμοθέου, Παγκράτι) όπου σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΣΤ' του καταστατικού μας, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του σωματείου με τα παρακάτω θέματα:
 
1.Οικονομικός Απολογισμός 2016
2.Απολογισμός Πεπραγμένων τριετίας 2014 - 2016
3.Ανακοίνωση Εκλογών προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την τριετίας 2017 - 2019
4.Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογική διαδικασία 11 -12 - 2016 ημέρα Κυριακή πρωί 09:00-16:00.
5. Ανακοινώσεις  Προέδρου
 
 

Η Δωρίδα σας περιμένει!

 

 

Από την επίσκεψη της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής-Καναδά στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

top