Την Παρασκευή 1η Μαϊου 2015 και ώρα 20.00΄, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «Έκθεσης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» του Κώστα Κοτσανά, η οποία φιλοξενείται στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου με τη συμμετοχή της Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας «Μίκης Θεοδωράκης».

Στην εκδήλωση θα βραβευθεί για το έργο του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ναυπάκτου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», συμπολίτης μας Θανάσης Θεοδωρόπουλος.

Η έκθεση  λειτουργεί από 14 Απριλίου έως 30 Μαϊου 2015 με πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Ναυπάκτου αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας – όπως διαπιστώθηκε από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών- να γνωρίσουν από  κοντά τις απίστευτες επιδόσεις των Αρχαίων Ελλήνων στον τομέα της Τεχνολογίας.

Τα εκθέματα, μας αποδεικνύουν ότι οι Αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν Εφαρμοσμένη Τεχνολογία στην καθημερινότητά τους η οποία όχι μόνο δεν διαφέρει σε πολλές περιπτώσεις  από τη σύγχρονη αλλά αποτέλεσε και τη βάση αυτής.

      Το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και ο Δήμος Ναυπακτίας, στα πλαίσια υλοποίησης του Περιβαλλοντικού Προγράμματοςτου 3ου Γυμνασίου«Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι», σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις “Φεγγαροβραδιάς, ” που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαΐου, ως εξής:

1. Προβολή της βραβευμένης ταινίας (βραβείο κινηματογραφικής καινοτομίας 2014) του Άγγελου Σπάρταλη “Από τη Γη στη Σελήνη”, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στις 7:15 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

2. Έκθεση γραμματοσήμων με θέμα “Αστροφιλοτελισμός” στον προθάλαμο της Παπαχαραλαμπείου, του Φ. Μόσχου

3. Παρατήρηση της Πανσελήνου και πλανητών με τηλεσκόπια της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας “Ωρίων”, στο λιμάνι στις 9:15 μ.μ.

Ένας μεγάλος αγώνα ταχύτητας αλλά και «επιβίωσης» φιλοξενείται  στην περιοχή της Ναυπακτίας  από 4/5/2015 ως 10/5/2015. Η περιπέτεια θα αποκαλύπτεται καθημερινά μέσα από τις  ειδικές διαδρομές  που πρέπει να διανύσουν οι αγωνιζόμενοι διατρέχοντας τα εντυπωσιακότερα τοπία της Στερεάς Ελλάδας & της Αιγιαλείας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας και η HellasRally  την Τετάρτη 29/04/2015 και ώρα 12:00 μ. στην αίθουσα του Ξενία στη Ναύπακτο.

Ο Δήμος Ναυπακτίας  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει  ό λ ο υ ς   ό σ ο ι  βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας «Lepanto Run» την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 και ιδιαίτερα:

● Την ΕΟΣΛΜΑ-Υ  (Ελληνική  Ομοσπονδία  Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων),

Το Σύλλογο Δρομέων, Μαραθωνοδρόμων και Υπεραποστάσεων «Lepanto»

● Τη Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου

● Τους φίλους δρομείς για τη συμμετοχή τους

Τα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Τον Αστυνομικό  Υποδιευθυντή και το προσωπικό του Α.Τ. Ναυπάκτου   

To Διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου

Τον  Διευθυντή  και το Προσωπικό του Κέντρου Υγείας  Ναυπάκτου

Το Διοικητή και το Προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου

Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου

Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας  Ναυπάκτου

Τα Μ.Μ.Ε της πόλεως και της περιφέρειάς μας για τη συνδρομή τους στην προβολή της εκδήλωσης

            Για μια ακόμη φορά διδαχτήκαμε ότι  ο «μαραθώνιος» της σημερινής δύσκολης συγκυρίας, οι μεγάλες προσπάθειες, όπως και οι μεγάλες διοργανώσεις, για να στεφθούν με επιτυχία, απαιτούν και προϋποθέτουν διευρυμένες συλλογικότητες και λειτουργικές συνεργασίες.                                                                                                                                                   

Αξίζουν συγχαρητήρια.

 

 


Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

Ο Δήμος Δελφών και η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών τους για την τουριστική προβολή του τόπου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας 02-03/05/2015 σε Ιτέα και Γαλαξίδι.

Το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στις 6:00μ.μ. στο Κυριακοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Ιτέας ειδικοί επιστήμονες όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Βασίλης Καμβύσης και ο  Γεώργιος Ντούτσιας κ.α. θα μας ενημερώσουν για τους τρόπους και τις δυνατότητες παραγωγής και τυποποίησης των χαρακτηριστικών Δελφικών Προϊόντων (τυρί, λάδι, ελιά, κρασί και μέλι).

Την Κυριακή 03 Μαιου 2015 και ώρα 12:00 στην παραλιακή ζώνη του Γαλαξειδίου θα διεξαχθεί διαγωνισμός μαγειρικής με κριτές τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και άλλους γνωστούς και καταξιωμένους ανθρώπους του κλάδου και κυρίως λάτρεις του τόπου μας. Όπως και σε άλλες εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους, έτσι και σε αυτή τη σοβαρή και ολοκληρωμένη προσπάθειά μας θα γίνουν αρωγοί και υποστηρικτές μας.

Θα υπάρξουν 4 κατηγορίες διαγωνιζομένων παρασκευών: ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ, ΠΙΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε κάτοικος του Δήμου Δελφών.

Τα πιάτα πρέπει να είναι παραδοσιακά ή τουλάχιστον τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι καθαρά Ελληνικά προϊόντα και κατά προτίμηση από τον τόπο. (Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγονται κρέμες γάλακτος, τυρί ξένης προέλευσης, μπαχαρικά, φρούτα και λαχανικά που δεν είναι Ελληνικά.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να στείλει καταρχήν την συνταγή του όπως αυτή παρουσιάζεται στο συνημμένο έγγραφο, είτε με fax 22650 41545, είτε με e-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">epasgal@mintour.gr , είτε να την παραδώσει ο ίδιος στα γραφεία της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης έως και 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη.

Ακολούθως την ημέρα του διαγωνισμού και μέχρι τις 11.30 πμ. θα πρέπει να φέρει την παρασκευή του στον χώρο του διαγωνισμού όπου και θα εκτεθεί.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι πέρα από κάθε αναμενόμενο, προκειμένου εκτός από τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου, να αναδείξουμε άλλη μία πτυχή της κουλτούρας μας που είναι η φιλοξενία μας, μέσα από ένα νόστιμο και καλομαγειρεμένο παραδοσιακό φαγητό.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην

Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου.

έως και 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη

 

Για πληροφορίες:      πρωινές ώρες 09.00 - 15.00 στα τηλέφωνα 2265041997 & 41998


 

2η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διαγωνισμός Μαγειρικής στις 3 Μαΐου 2015

 

 

 

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

 

 

1.  Οι συμμετέχοντες (ανά κατηγορία και παρασκευή) μπορεί να είναι:

-        ένα άτομο (γυναίκα ή άντρας)

-        δύο άτομα

-        ομάδα ατόμων π.χ. Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί Γυναικών, παρέες κλπ.

 

2.  Απαραίτητη η αποστολή της συνταγής με ακριβή ποσότητα υλικών σε γραμμάρια, κιλά, κουτάλια σούπας, κουταλάκι γλυκού κλπ (για πόσες μερίδες προκειμένου για μαγειρευτό, για φαγητό σε ταψί - πχ πίτες - το μέγεθος του ταψιού), να διευκρινίζεται δηλαδή, η ποσότητα που βγαίνει από τα παραπάνω υλικά.

 

3.  Σωστή και με ακρίβεια περιγραφή της εκτέλεσης της συνταγής βήμα-βήμα. Η συνταγή και η εκτέλεσή της με δική μας φροντίδα θα είναι τυπωμένη δίπλα σε κάθε πιάτο κατά την ημέρα του διαγωνισμού.

 

4.  Η κάθε παρασκευή θα παρουσιαστεί σε πιάτο, σε πήλινο δοχείο, σε ταψί, σε κατσαρόλα ή σε οποιοδήποτε σκεύος επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος. Επειδή θα γίνει και φωτογράφιση, η παρασκευή θα πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένη και στολισμένη. Εξάλλου η εμφάνιση και η γεύση είναι τα δύο κριτήρια που θα αναδείξουν τους νικητές.

 

 

Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να διασώσουμε και να μεταδώσουμε και στους νεώτερους άλλο ένα κομμάτι της Τοπικής μας Παράδοσης και ας κάνουμε γνωστό τον τόπο μας σε άλλες χώρες και Πολιτισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι το Κυριακάτικο Τραπέζι ήταν άλλος ένας κρίκος που κράτησε και κρατάει την Ελληνική Οικογένεια ενωμένη από τα βάθη των αιώνων έως και σήμερα.

 

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών του Δήμου μας για την προβολή του τόπου μας, περιμένουμε τις γνώσεις σας μέσα από την συμμετοχή σας.


2η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

 

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 

( προεραιτικό )

 

Διαγωνισμός Μαγειρικής στις 3 Μαΐου 2015

 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΩΝ:     1. ΠΙΤΑ   2. ΨΑΡΙ   3. ΚΡΕΑΣ   4. ΓΛΥΚΑ   ( Κυκλώστε )

 

ΟΜΑΔΑ                            :         _______________________________________________________

 

ΕΠΩΝΥΜΟ/Α            :         α) ________________________ β) __________________________

 

ΟΝΟΜΑ/ΑΤΑ            :         α) ________________________ β) __________________________

 

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ       :         α) ________________________ β) __________________________

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ       :         α) ________________________ β) __________________________

 

ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ       :         α) ________________________ β) __________________________

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΗΣ      :         š      ________________________________________________ œ

 

 

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

 

( δίπλα από κάθε υλικό θα πρέπει να γράφεται το βάρος ή η ποσότητα.                                      Για παράδειγμα:  αλεύρι σκληρό 160 γραμμάρια   ή  σκόρδο 3 σκελίδες κλπ. )

 

1. _____________________________________________________________________________

2. _____________________________________________________________________________

3. _____________________________________________________________________________

4. _____________________________________________________________________________

5. _____________________________________________________________________________

6. _____________________________________________________________________________

7. _____________________________________________________________________________

8. _____________________________________________________________________________

9. _____________________________________________________________________________

10. ____________________________________________________________________________

11. ____________________________________________________________________________

12. ____________________________________________________________________________

13. ____________________________________________________________________________

14. ____________________________________________________________________________

15. ____________________________________________________________________________


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

 

(Περιγράψτε όσο γίνεται λεπτομερέστερα τον τρόπο παρασκευής της συνταγής).

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 


Ο "Σύλλογος Ρουμελιωτών Αγίου Δημητρίου Αθανάσιος Διάκος" έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Εθνικό μας Αγωνιστή Αθανάσιο Διάκο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/04/2015 και ώρα 11.00 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου (Αγίου Βασιλείου 52, Άγιος Δημήτριος). Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, τους χαιρετισμούς και τα χορευτικά, θα ακολουθήσει δεξίωση στον ισόγειο χώρο του ναού.

Tον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος από το Μαλανδρίνο Δωρίδος.
 

 


 

Πλήρη περιγραφή των Υπηρεσιών μας θα βρείτε στην Διαδικτυακή μας Πύλη www.doricharmony.gr

 

   

 

 
 

Για την Ιδρυτική Ομάδα και τους Συνεργάτες της Δωρικής Επιχειρηματικής Αρμονίας

Κωνσταντίνος Ι. Λιάπης. Οικονομολόγος, MSc in Ecommerce
Business Operations Manager                                                              

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για ος  Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Ναυπάκτου «Lepanto»

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων, Μαραθωνοδρόμων και Υπεραποστάσεων « Lepanto » στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου που έγινε την 18 Απριλίου 1829 έχουν προγραμματίσει την Κυριακή 19  Απριλίου  2015 και ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. την πραγματοποίηση των πιο κάτω αγώνων:

Ø  1ο  Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου Ναυπάκτου «Lepanto» 21,1 χλμ

Ø  Δρόμο υγείας : 7,5 χλμ

Ø  Μαθητικοί αγώνες για παιδιά δημοτικού : 1.000μ & 2.000μ για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν από την παραλία Ψανής , μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

  

 

top