Σύσκεψη τοπικών αρχών και φορέων για την αστυνόμευση στη Φωκίδα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, στις 14 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε εκτενώς το μείζον ζήτημα της σοβαρής έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή μας. Η απόφαση που λήφθηκε από το Σώμα ήταν η ανάδειξη του θέματος και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή του, καθώς η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στο Δήμο Δελφών έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις.

 

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκλήθηκε από το Δήμαρχο Δελφών σύσκεψη των εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 26.02.2018. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος, ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλειος Αυγερινό και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας κ. Δρόσος Παρασκευάς (συνοδευόμενος από το Γραμματέας της Ένωσης, κ. Χρήστο Δελή), ενώ δεν μπόρεσε να παραστεί ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, που είχε κληθεί.

 

Κατά τη σύσκεψη έγινε κοινά αποδεκτό ότι η παραβατικότητα στη Φωκίδα έχει αγγίξει όρια μη ανεκτά πλέον και ότι η λήψη συντονισμένων μέτρων για την ανάσχεσή της είναι επιτακτική ανάγκη, με βασικότερο όλων την ενίσχυση της στελέχωσης της Α.Δ. Φωκίδας, που κατά κοινή ομολογία παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις. Κι αυτό μάλιστα την ώρα που η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες υποχρεώσεις, που προσαυξάνονται δραματικά από την ύπαρξη δυο σωφρονιστικών ιδρυμάτων, οι μεταγωγές κρατουμένων των οποίων δεσμεύουν ένα τεράστιο μερίδιο από την ήδη μικρή δύναμη που υπάρχει στο Νομό μας.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να οριστεί συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας και εν συνεχεία να ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, προκειμένου να τεθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα και να ζητηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Διαβάστηκε 98 φορές
top