Δημοσιεύτηκε σήμερα ανεπίσημα σε ιστοσελίδα του χώρου της εκπαίδευσης το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το διαμελισμό του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ε.Κ.Π.Α. και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σχέδιο αυτό είναι απολύτως καταστροφικό για το Δήμο Δελφών και ευρύτερα για την περιοχή μας. Αποκαλύπτεται μάλιστα ξεκάθαρα αυτό που όλοι σιγοψιθύριζαν τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει εκ προοιμίου αποφάσεις και ακολούθησε μια εντελώς προσχηματική και παραπλανητική διαδικασία δήθεν διαβούλευσης.

Με το δημοσιευμένο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας πετιέται με προκλητικό τρόπο στο καλάθι των αχρήστων η ομόφωνη τεκμηριωμένη πρόταση όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το «Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας», τη λειτουργία δηλαδή ενός Ανώτατου Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος σε μια Περιφέρεια, η οποία είναι η μοναδική της χώρας που δεν διαθέτει ανάλογη δομή.

Ειδικότερα ως προς το Δήμο Δελφών και το Παράρτημα της Άμφισσας, το δημοσιευμένο σχέδιο οδηγεί κατ’ ουσίαν στην πλήρη κατάργηση με ολέθρια αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Όταν σύσσωμη η Στερεά Ελλάδα, Δήμοι και Περιφέρεια, εστιάζουμε με την πρόταση μας περί «Δελφικού Πανεπιστημίου» στην αξία και στη μοναδικότητα της δικής μας περιοχής, η κυβέρνηση έρχεται να προτείνει το ακριβώς αντίθετο, παραβιάζοντας κάθε κανόνα λογικής και περιφρονώντας βάναυσα τον ιστορικό μας τόπο.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση σε άμεση αναθεώρηση του σχεδίου.

Καλούμε το Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου σε ξεκάθαρη τοποθέτηση σχετικά με την αυτονόητη υποχρέωσή του να μην ψηφίσει σε καμία περίπτωση το πιο καταστροφικό από όλα τα νομοθετήματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια για τον τόπο μας, αλλά αντίθετα να επιβάλει άμεσα, όπως έχει τη δυνατότητα, την τροποποίηση του δημοσιευμένου σχεδίου, ώστε να λαμβάνει πλήρη μέριμνα για τη Φωκίδα και για την περιοχή του Δήμου Δελφών.

Συγκαλούμε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 9 Ιουλίου με αποκλειστικό θέμα το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητούμε από όλους τους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική εγρήγορση.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το θέμα αυτό αποτελεί για τον κόσμο της περιοχής μας και για το Δήμο μας «casus belli» και ο καθένας είναι υποχρεωμένος σήμερα να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για την υπογονιμότητα. Η υπογονιμότητα αποτελεί μία σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει το 15% των ζευγαριών που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, δηλαδή αφορά περίπου 50 εκατομμύρια ζευγάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Η υπογονιμότητα είναι μια ασθένεια που αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Οι άνδρες φαίνεται πως είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το 20-30% των περιπτώσεων υπογονιμότητας και υπολογίζεται πως συνεισφέρουν στο 50% των περιπτώσεων συνολικά.

Παρ΄όλα αυτά, η υπογονιμότητα σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται ως “αντρικό θέμα”. Εάν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να συλλάβει, η αρχική σκέψη για κάποιο πιθανό πρόβλημα συχνά αφορά τη γυναίκα. Ακόμα όμως και αν, στα πλαίσια διερεύνησης της υπογονιμότητας, τελικά διαπιστωθεί πως το πρόβλημα, ολοκληρωτικά ή εν μέρει πηγάζει από τον άνδρα, η αντιμετώπιση του περιστατικού τις περισσότερες φορές βάζει στο επίκεντρο τη γυναίκα.

Ο λόγος βέβαια φανερός. Στα πλαίσια μίας προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης, η γυναίκα είναι εκείνη που θα υποβληθεί σε περισσότερες εξετάσεις, θα πάρει ορμόνες, θα υποβληθεί σε ένα ή περισσότερα χειρουργεία, θα νοιώθει πως φέρει την ευθύνη τις 2 εβδομάδες που μεσολαβούν από την εμβρυομεταφορά έως το τεστ κύησης. Αντίθετα οι άνδρες, μετά το αρχικό σοκ των αποτελεσμάτων τους, μοιάζει να παρακολουθούν αβοήθητοι, περιμένοντας να έρθει η ώρα που θα παρέχουν το δείγμα σπέρματος τους. Εφόσον βέβαια μπορεί το δείγμα αυτό να χρησιμοποιηθεί.

Η διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας πιστεύεται πως είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνδρας στη ζωή του. Για μερικούς, η αδυναμία τεκνοποίησης μπορεί να είναι καταστροφική. Εξάλλου, η αναγκαιότητα της αναπαραγωγής δε κάνει διακρίσεις στο φύλο.

Σύμφωνα όμως με τα αποτελέσματα μελετών, οι άνδρες συχνά αισθάνονται αποκλεισμένοι και περιθωριοποιημένοι κατά τη διάρκεια μίας θεραπείας υπογονιμότητας. Η δε συναισθηματική υποστήριξη στους άνδρες είναι ακόμα πιο σπάνια καθώς κυριαρχεί η άποψη πως οι άνδρες δεν την έχουν ανάγκη. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η υπογονιμότητα έχει αρνητική επίπτωση και στον εργασιακό τους χώρο, καθώς πολλοί άνδρες νοιώθουν μεγάλη ντροπή για να συζητήσουν το πρόβλημά αυτό με τους συναδέλφους ή τον εργοδότη τους.

Η Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη BScMMedSc, Μοριακή Βιολόγος με εξειδίκευση στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Επιστημονική Διευθύντρια της Fertilovit® στην Ελλάδα, της εταιρείας με τα προηγμένα και απόλυτα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για το αναπαραγωγικό σύστημα επισημαίνει: «Οι άνδρες αποτελούν το ήμισυ της εξίσωσης που αφορά τη γονιμότητα. Όταν δεν μπορούν να δημιουργήσουν την οικογένεια που επιθυμούν με φυσικό τρόπο και πρέπει να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, υποφέρουν το ίδιο πολύ, σωματικά, συναισθηματικά και διανοητικά, όπως ακριβώς κάνουν και οι γυναίκες. Όμως, όπως έχουν δείξει τα αποτελέσματα ερευνών, οι ανάγκες των ανδρών αγνοούνται υπερβολικά συχνά στη διάρκεια των θεραπειών γονιμότητας. Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε με την καμπάνια #MenMatterToo, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Υπογονιμότητα. Πως και οι άνδρες έχουν σημασία. Πως και οι άνδρες υποφέρουν και χρειάζονται υποστήριξη. Πως και οι άνδρες είναι σημαντικό να προετοιμαστούν σωστά, σωματικά και ψυχικά, για να ανταπεξέλθουν στις όποιες προκλήσεις της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με επιτυχία».

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει κάθε άνδρας να γνωρίζει είναι πως η ιατροφαρμακευτική πρόοδος στην αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας προσφέρει πραγματική βοήθεια στους άνδρες που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν. Σύγχρονες μέθοδοι διερεύνησης οδηγούν σε πολύ πιο ξεκάθαρη διάγνωση, ενώ προηγμένες φαρμακευτικές ουσίες μόνες ή σε συνδυασμό με νέες εργαστηριακές ή χειρουργικές μεθόδους οδηγούν σε πολύ υψηλά ποσοστά εγκυμοσύνης με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή.

Σύμφωνα με την κ. Μπιλάλη, το κλειδί της επιτυχίας είναι η εξατομίκευση. «Η όποια θεραπευτική προσέγγιση πρέπει να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή. Δεν είναι όλα τα περιστατικά το ίδιο, το ιστορικό διαφέρει από άνδρα σε άνδρα, κάποιοι μπορεί να αντιμετωπιστούν πιο συντηρητικά, κάποιοι χρειάζονται πιο άμεση ή πιο παρεμβατική αντιμετώπιση. Σκοπός σε κάθε περίπτωση είναι ένα πιο υγιές ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα που θα μπορέσει να υποστηρίξει μια υγιή σύλληψη και ακόμα περισσότερο μία εγκυμοσύνη και τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού. Γιατί στην αναπαραγωγή, #MenMatterToo».

Περισσότερες πληροφορίες για την ανδρική γονιμότητα και χρήσιμες συμβουλές για την καλή υγεία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://bit.ly/2JQ6OPJ και www.fertilovit.gr/menmattertoo

 

 

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

 

Οι υπογράφοντες, αιρετοί της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου, απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας του Γαλαξιδίου για να τους ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με τις εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

 

Η δημοτική μας αρχή επί ενάμισι χρόνο έχει δώσει μόνη της (και με τη στήριξη βέβαια της κοινωνίας του Γαλαξιδίου) έναν τεράστιο αγώνα για να διατηρηθεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου, δικαιώνοντας τον ιστορικό ρόλο της πόλης μας, χωρίς καθόλου να στερεί τα αντίστοιχα δικαιώματα της Ιτέας, για τα οποία επίσης έχει προσπαθήσει εξίσου και πολύ μεθοδικά.

Μετά από πολλές επαφές κι ενέργειες με τους παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών και με το Βουλευτή Φωκίδας, όπου αναπτύχθηκε διεξοδικά η επιχειρηματολογία του Δήμου Δελφών και η τεκμηρίωση της θέσης μας αυτής και η οποία βρήκε κατ΄ αρχήν θετική ανταπόκριση, βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη και καθοριστική στιγμή, κατά την οποία στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η συμπερίληψη τροποποίησης στο σχέδιο «Κλεισθένης» σύμφωνα με την οποία, εφόσον συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, που συντρέχουν για την περίπτωσή μας, μπορούν να λειτουργούν ή να ιδρύονται σε ένα Δήμο δύο Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Σήμερα, κι ενώ βρίσκεται στην ακμή της η διαβούλευση για την τελική διαμόρφωση του «Κλεισθένη» και μαζί της η μάχη την οποία οφείλαμε να δώσουμε ομόθυμα και συντεταγμένα όλοι μας, δυστυχώς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (31.05.2018) η ισχνή πλειοψηφία που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη και δημοτικών συμβούλων Γαλαξιδίου (οι οποίοι επέλεξαν να απέχουν από αυτή τη διεκδίκηση, είτε δια της καταψήφισης της πρότασης μας, είτε δια της απουσίας τους και μάλιστα αποχωρώντας από την  ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο 5 λεπτά (!) πριν την ψηφοφορία ) και φυσικά με την πλήρη υποστήριξη των παρατάξεων της μειοψηφίας, απέρριψε την ορθή και τεκμηριωμένη εισήγηση του Δημάρχου, η οποία μας έδινε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τη διατήρηση του δικού μας Λιμενικού Ταμείου, και υπερψήφισε την πρόταση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Ιτέας.

Εμείς, οι σύμβουλοι και τα στελέχη της δημοτικής Αρχής στη Δ.Ε. Γαλαξιδίου συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέχρι το τέλος το δίκαιο για τον τόπο μας αίτημα. Για τα υπόλοιπα η κοινωνία του Γαλαξιδίου θα βγάλει τα συμπεράσματά της και η ιστορία θα μας κρίνει.

Η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου έχει πολλά στάδια και βάθος χρόνου. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου θα λειτουργεί ανελλιπώς, παρακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

1.    Θανάσης Τσονάκας, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου

2.    Κατερίνα Καραδήμα, Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου

3.    Μπάμπης Κατσακούλας, Δημοτικός Σύμβουλος

Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση στις υποδομές που αφορούν στην δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ποιότητα της καθημερινής ζωής στην Άμφισσα μπαίνει στην τελική φάση προς την υλοποίησή της.

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τριακονταετούς περίπου λειτουργίας του, αναβαθμίζεται κι εκσυγχρονίζεται η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Άμφισσας, καθώς εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η πρόταση για τα έργα αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) στο ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμος Δελφών μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εκπόνησε άρτια και ωρίμασε εντατικά το προγενέστερο διάστημα όλες τις απαραίτητες μελέτες για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 2,5 εκ. ευρώ, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην πρόταση που υποβλήθηκε προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία εν τέλει αξιολογήθηκε και βαθμολογήθηκε ως 2η ανάμεσα στο σύνολο των υποβληθεισών προτάσεων στην Περιφέρειά μας.

Η αναγκαία από χρόνια αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Άμφισσας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων έργων και πρωτοβουλιών της δημοτικής Αρχής, όπως ενδεικτικά τα εν εξελίξει έργα της αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Ιτέας και η ολοκλήρωση του Αποχετευτικού Δικτυού Κίρρας, καθώς και η σύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Δελφών. Βήματα σταθερά που αποδεικνύουν τη βούληση και την προσήλωση της δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων υποδομών που αποσκοπούν στη δραστική βελτίωση της δημόσιας υγείας και των συνθηκών καθημερινότητας για τους δημότες μας

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για dhmow delfvn

 

Στις 22 Ιανουαρίου 2018 μετά από εργώδεις προσπάθειες της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41 επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των κρατών Ελλάδας και Αλβανίας με σκοπό την αναζήτηση των οστών των 7.976 Ελλήνων πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, οι οποίοι παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

 

Πρόκειται για μια απόφαση ιστορικής σημασίας  για την εθνική μνήμη και την απονομή τιμής και έκφρασης ευγνωμοσύνης στους μαχητές που τίμησαν την ιστορία του έθνους και προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό.

 

Παράλληλα με την αναζήτηση των οστών καταβάλλεται προσπάθεια και  για την ταυτοποίηση, για την οποία  έχουν συσταθεί ειδικές υπηρεσίες από το Υπουργείο Άμυνας και επιστημονικά εργαστήρια για το DNA.

 

Οι αναζητήσεις – εκταφές άρχισαν από τον ομαδικό τάφο στα Στενά της Κλεισούρας και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Για τον εντοπισμό των οστών των πεσόντων και την αναγνώριση της ταυτότητας η Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41 καλεί τους συγγενείς να απευθύνονται:

 

-          Στο ΓΕΕΘΑ, αρμόδια υπηρεσία παρακολούθησης έργου για τους Πεσόντες (τηλέφωνο 210 6573274 και 210 6575020).      . http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/6475-diadikasia-dhmioyrgias-bashs-dedomenwn-taytopoihshs-dna-pesontwn-ellhno-italikoy-polemoy.html

 

-          Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας, που διενεργεί εξετάσεις για την ταυτοποίηση – DNA (τηλέφωνο: 210 7494749).

 

-          Στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (τηλέφωνα 210 3221569/ 20 3221747), https://dis.army.gr/el/content/search-casualties

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για dhmow delfvn

 

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 21 Μαίου μεταξύ του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας.

 

Το έργο, του οποίου το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 41.699,51€ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Δελφών, αφορά στην συνολική αντικατάσταση των κουφωμάτων του παλαιού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας από νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, συνδυάζοντας έτσι την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με την χαμηλή κατανάλωση και την εξοικονόμηση πόρων.

 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με το πέρας της σχολικής χρονιάς και θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να βρει τους μαθητές της Δεσφίνας στο ανανεωμένο σχολικό περιβάλλον τους.

 

Στην Άμφισσα ο Γ. Πανούσης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1581/τ.Β/8-5-2018) η αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/663/12636/3-5-2018 απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη αναφορικά με τον καθορισμό των περιοχών για το ειδικό καθεστώς μοριοδότησης της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού εντός της επικράτειας του Δήμου Δελφών. Με την συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνεται επιτέλους η νομοθετική πρωτοβουλία που προώθησε το 2009 ο συμπατριώτης μας, τότε Βουλευτής Φωκίδας και πρώην Υπουργός κ. Ιωάννης Μπούγας.

 

Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, που έρχεται σε εφαρμογή μετά από εννέα χρόνια της παρ.1 του άρθρου 16 του ν. 3801/2009 (Α΄ 163), ορίζει συνολικά όλες τις περιοχές του Δήμου Δελφών και Δωρίδος, ολόκληρο το νομό Φωκίδας δηλαδή, ως περιοχές μοριοδότησης της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού του δημοσίου.  Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας που έρχεται ακριβώς τη στιγμή που επίκειται η διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη 19 μόνιμων θέσεων στο Δήμο Δελφών και 11 στη Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών.

 

Το ειδικό αυτό καθεστώς μοριοδότησης ενθαρρύνει υποψηφίους μειονεκτικών περιοχών να επιδιώξουν και να επιτύχουν την πρόσληψή τους σε θέσεις του δημοσίου τομέα που προκηρύσσονται στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους με δέσμευση δεκαετούς παραμονής σ’ αυτές, αντί άλλων υποψηφίων που είτε επιτυγχάνουν στις θέσεις αυτές, αλλά δεν τις αποδέχονται τελικά, είτε αφού τις αποδεχθούν κάνουν ό,τι μπορούν για να μετατεθούν, αποσπαστούν, μετακινηθούν στον τόπο κατοικίας τους. Έτσι, αίρεται ένας από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς παράγοντες για την υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και των δημόσιων δομών στο Δήμο Δελφών και το νομό Φωκίδας γενικότερα, ενώ ειδικά οι νέοι μας βρίσκουν με ευνοϊκότερους όρους μία ευκαιρία να παραμείνουν εργαζόμενοι στον τόπο τους.

 

Η Υπουργική αυτή Απόφαση αποτελούσε δίκαιο και  πάγιο αίτημα καθολικά της τοπικής κοινωνίας, όπως είχε εκφραστεί με ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου, των Δημοτικών Συμβουλίων των τότε 12 (καποδιστριακών) Δήμων, του Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδος, του Εργατικού Κέντρου Φωκίδος και άλλων φορέων, αλλά και πρόσφατα, με την απόφαση 04/30.01.2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, με την οποία επαναφέραμε το θέμα και πιέσαμε για την ικανοποίηση του αιτήματος.

 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είχε συναντηθεί και συζητήσει εκτενώς το ζήτημα με το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο κατά τις εργασίες του πρόσφατου οικονομικού forum των Δελφών, τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου που στήριξε το αίτημα, τα στελέχη του Δήμου μας για την επιμέλεια και την επιστημονική τεκμηρίωση του αιτήματος και τα στελέχη του γραφείου της Υπουργού για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν για το θέμα και για την άριστη συνεργασία μαζί μας καθ’ όλο το χρόνο που προηγήθηκε.

 

Η ευόδωση της συγκεκριμένης προσπάθειας αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι με συνεπεία, με ενότητα, όραμα, κοινή προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε  τα μέγιστα για το συμφέρον του τόπου μας και των συμπολιτών μας.

 

 

 Στην Άμφισσα ο Γ. Πανούσης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

 

Στη Δ.Ε. Γαλαξιδίου θα βρεθεί ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος την προσεχή εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 14-15 κα 17-18 Μαίου με σκοπό την επιτάχυνση του έργου της δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος Δελφών θα πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία στα σημαντικότερα προβλήματα και ζητήματα της περιοχής που είτε απαιτούν άμεση αντιμετώπιση είτε χρειάζονται οργάνωση και χάραξη σχεδιασμού ώστε να τεθούν σε κατεύθυνση διευθέτησης και υλοποίησης.

 

Ταυτόχρονα, στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συσκέψεις με τους αιρετούς της Δ.Ε. και Τ.Κ. Γαλαξιδίου, καθώς και με παραγωγικούς φορείς και συλλόγους της δημοτικής ενότητας με την παρουσία και των αρμόδιων θεματικών αντιδημάρχων.

 

Την Παρασκευή 18 Μαΐου το πρωί ο Δήμαρχος Δελφών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με πολίτες της περιοχής στο δημοτικό κατάστημα Γαλαξιδίου. Οι πολίτες που επιθυμούν να συναντηθούν με το Δήμαρχο και τους θεματικούς αντιδημάρχους, καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 22653 50027, προκειμένου για τον προγραμματισμό συνάντησης.

top