Επίσκεψη-αυτοψία στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Άμφισσα πραγματοποίησε χθες το απόγευμα κλιμάκιο της επιτροπής που έχει ορίσει η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για την εκπόνηση πρότασης-σχεδίου για την ίδρυση Πανεπιστημίου στην περιφέρειά μας με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση, συντονιστή της επιτροπής, και τους συνεργάτες του κ. Βασίλη Μαστρογιάννη και Παναγιώτη Ιακωβή.

Συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Άμφισσας Άρη Αγγελόπουλο ο κ. Πανούσης και τα μέλη της επιτροπής γνώρισαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Άμφισσα και εξέτασαν επιτόπια τις συνθήκες και τους χώρους του ιδρύματος. Ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα τα επίπεδα από τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες των κτιριακών υποδομών του ΤΕΙ στην πόλη και τόνισε πως οι γενικότερες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ σε ολόκληρη την περιφέρεια αποτελούν ένα ακόμα πλεονέκτημα για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της επιτροπής μετέβη στο Δημαρχείο στην Άμφισσα, όπου πραγματοποιήθηκε με παράκληση του κ. Πανούση τεχνική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έλλη Κοτσάνου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Τσονάκας, καθώς και εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής. Στη σύσκεψη, που ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, ο κ. Πανούσης και οι συνεργάτες του ανέλυσαν το σκεπτικό που διέπει την υπό δημιουργία πρόταση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, έδωσαν έμφαση στην καινοτομία που θα πρέπει να το χαρακτηρίζει, αντάλλαξαν γνώμες και προβληματισμούς με τους παρευρισκόμενους και επεσήμαναν την αναγκαιότητα να πάψει να αποτελεί η περιφέρειά μας τη μοναδική στη χώρα χωρίς πανεπιστήμιο. Τέλος, υπογράμμισαν πως σημαντικά στοιχεία για την ευόδωση του εγχειρήματος είναι η συλλογική σκέψη και δράση στη Στερεά και η πίστη στην αίσια κατάληξή του.

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

Αγαπητοί γονείς,

Ο Δήμος Δελφών  για ακόμα μια χρονιά συμμετέχει στο πλαίσιο της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" για την σχολική χρονιά 2018-2019 συνεχίζοντας την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π., μεαθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για παιδιά από 5-12 ετών που ξεκινήσαμε την περσινή χρονιά.

Ξεκινήσαμε πιλοτικά την συμμετοχή μας στην Δράση λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Δήμο μας, Δράση που είχε μεγάλη ανταπόκριση από Εσάς και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από όλες τις Μητέρες και τα παιδιά των σχολείων μας, που ήθελαν να απασχοληθούν δημιουργικά τις απογευματινές τους ώρες. Λύσαμε άμεσα  προβλήματα που προέκυψαν με σκοπό να δημιουργήσουμε Πρότυπους χώρους Απασχόλησης με έμπειρο και καταξιωμένο  Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Έτσι και φέτος, θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ σε Αθλητικές και Πολιτιστικές Δράσεις που θα γίνονται στα σχολεία μας όλο και περισσότερα παιδιά του Δήμου μας, με Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών σας, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 3 νέες  δομές ΚΔΑΠ στην Τοπική Κοινότητα της Πολύδροσου, της Δεσφίνας και του Γαλαξιδίου.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την νέα σχολική χρονιά και νέες δραστηριότητες  ώστε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις των παιδιών.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, τα παιδιά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές θα μπορούν  να μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ, προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτά  απρόσκοπτα στο Πρόγραμμα.   

 

Σας καλούμε λοιπόν και φέτος, να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συμμετοχής, (προσοχή τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με ακρίβεια) και να συγκεντρώσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά εις διπλούν (ανάλογα με την εργασιακή σας κατάσταση) για να γίνεται αρωγοί της προσπάθειας μας για άλλη μία φορά.

Στόχος μας είναι τη νέα χρονιά, να προσφέρουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στα παιδιά του Δήμου μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να παραδοθεί στον Διευθυντή κάθε σχολείου έως 28/3/2018 .

Τα Δικαιολογητικά θα συγκεντρώνονται στα παρακάτω σημεία ανά Δημοτική Ενότητα :

από 16/4/2018 έως 11/5/2018, (θα σας σταλεί και σχετικό sms με τα δικαιολογητικά που πρέπει κάθε μητέρα να συγκεντρώσει)

Α. Για την Δημοτική Ενότητα Πολυδρόσου και Γραβιάς:

στο Δημοτικό κατάστημα Πολύδροσου : υπέυθυνος Στάθης Καλλιμάνης,  τηλ.: 22343-50403

στο ΚΕΠ ΓΡΑΒΙΑΣ : υπεύθυνος Ιωάννης Ζαλαόρας, τηλ.: 22653-51640, 22650-91129

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : κ. ΜΙΝΑ ΚΟΠΑΝΑΚΗ, : τηλ. επικοινωνίας : 6937826330

Β. Για την Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας:

στο Δημοτικό κατάστημα Δεσφίνας : υπεύθυνη Έφη Τιμολέων, τηλ. : 22650-51204

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΙΧΟΣ : τηλ. επικοινωνίας 6945630100

Γ. Για την Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου:

στο Δημοτικό κατάστημα Γαλαξιδίου : υπεύθυνη Λίνα Χαλδεάκη, τηλ. : 22653-51221

Δ. Για την Δημοτική ενότητα Άμφισσας:

 στο ΚΕΠ ΑΜΦΙΣΣΑΣ : υπεύθυνος Δημήτρης Κωνσταντίνου, τηλ. 22653-50730

Ε. Για την Δημοτική ενότητα ΙΤΕΑΣ:

στο ΚΕΠ ΙΤΕΑΣ : υπεύθυνη Ζαφειρούλα Αρναούτη, τηλ. 22650-34780

ΣΤ. Για την Δημοτική ενότητα ΔΕΛΦΩΝ:

στο ΚΕΠ ΔΕΛΦΩΝ : υπεύθυνη Στέλλα Χατζή, τηλ. 22650-82600, 22653-51330

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

“Οικονομικός στραγγαλισμός του Δήμου Δελφών από την Ε.Υ.Δ.Α.Π.”.

Ο Δήμος Δελφών στραγγαλίζεται οικονομικά και οδηγείται σε αναγκαστική κατάρρευση με τεράστιες συνέπειες για όλους τους δημότες του.

Η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ Α.Ε. με μια εσπευσμένη και βίαιη ενέργειά της δέσμευσε χθες Δευτέρα 12/03/2018 όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Δελφών εκβιάζοντας την εξόφληση ποσού άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρέη που η ίδια ισχυρίζεται ότι προέρχονται από την παροχή αδιύλιστου ύδατος στο Δήμο μας που διακρίνονται σε δυο διαφορετικές περιόδους, ήτοι περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 και ένα εκατομμύριο ευρώ έκτοτε και μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Και αυτό, μολονότι και η ίδια η Ε.Υ.Δ.Α.Π. δεν είναι βέβαιη για αυτές τις οφειλές, αφού έρχεται εκ των υστέρων (Δεκέμβριος 2017) να τα διεκδικήσει με αγωγές, ωστόσο αξιοποιεί τα προνόμια που τις έχει παραχωρήσει ο νομοθέτης μέσω του Κώδικα  Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και σπεύδει να στραγγαλίσει  τον Δήμο Δελφών πριν ακόμη αποφασίσουν τα δικαστήρια.

Από την πλευρά μας, ο Δήμος Δελφών έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα νομικά μέσα. Σε πολιτικό όμως επίπεδο, καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συμπεριφορά ενός Ν.Π.Δ.Δ. όπως η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ που στραγγαλίζει επιδεικτικά έναν Δήμο και τους 30.000 δημότες του με τρόπο που δεν το πράττει ούτε και η πιο κερδοσκοπική εταιρεία απέναντι στον χειρότερο πελάτη της.

Τα προνόμια της Ε.Υ.Δ.Α.Π. που προκύπτουν από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ισχύουν εδώ και δεκαετίες, ουδέποτε όμως διανοήθηκε ποτέ καμία διοίκηση να λειτουργήσει με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο έναντι ενός Δήμου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φωκίδας που αποτελεί τον κύριο τροφοδότη νερού της ίδιας εταιρείας. Ακόμη και όταν εισέπρατταν οι παλιές διοικήσεις της Ε.Υ.Δ.Α.Π. χρήματα από το Δήμο μας, αυτό γινόταν αποκλειστικά και μόνο μετά την έκδοση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων και σε διαπραγμάτευση με τον Δήμο Δελφών ώστε αυτό να γίνει με τρόπο που δεν θα είναι καταστροφικός.

Επειδή το ζήτημα, επαναλαμβάνουμε, είναι καθαρά πολιτικό (η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου πλήρως ελεγχόμενο από την κυβέρνηση) καλούμε άμεσα την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλους τους θεσμικούς παράγοντες να λάβουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Δελφών, κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου, με θέμα την αναβάθμιση της αστυνόμευσης στην περιοχή μας.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος, ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φωκίδας κ. Βασίλης Αυγερινός, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, κ. Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας κ. Ιωάννης Νταλαχάνης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας κ. Άρης Αγγελόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φωκίδας κ. Νίκος Κουλός.

 

Στη σύσκεψη τέθηκαν από την πλευρά των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας όλα τα θέματα που ανησυχούν την περιοχή μας και ιδίως αυτό της αντιμετώπισης των πολλών κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων.

 

Από την πλευρά τους οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεσμεύτηκαν για τη λήψη άμεσα όλων των κατάλληλων μέτρων για την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στη Φωκίδα και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του έργου της.

 

Κοινό συμπέρασμα όλων των συμμετεχόντων αποτελεί η θέση ότι προκειμένου να αναβαθμιστεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών απαιτείται αφενός μεν η πλήρης αξιοποίηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΕΛ.ΑΣ., αφετέρου δε η κοινωνική εγρήγορση και συμμετοχή των πολιτών στο έργο της Αστυνομίας, με άμεση ενημέρωση για όλα τα συμβάντα και παροχή πληροφοριών που μπορούν να αξιοποιηθούν.

 

Τέλος συμφωνήθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο, προκειμένου να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των κινήσεων στις οποίες προβαίνει ήδη η Ελληνική Αστυνομία στη Φωκίδας, αλλά και η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια για εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας.

Υπογράφτηκε από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γραβιάς κ. Γιάννη Γεωργίου η μισθωτική σύμβαση για τη λειτουργία του Χανίου της Γραβιάς ως μουσειακός χώρος.

Προκειμένου να καταλήξουμε με επιτυχία στον επιθυμητό από όλους σκοπό απαιτήθηκε μια πολυσύνθετη προσπάθεια δυο ετών, που εκκίνησε με μια απολύτως διαφανή και ανοιχτή διαδικασία, η οποία έγινε γνωστή διά του Τύπου σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο και με την οποία δόθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας σε όλους, ενώ στην πορεία χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πλήθος γραφειοκρατικών και νομικών προσκομμάτων, που μας τέθηκαν.

Το Χάνι της Γραβιάς επανεκκινεί πλέον δυναμικά τη λειτουργία του αποκλειστικά ως μουσειακός – εκθεσιακός χώρος, με μια σύμβαση που διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα του Δήμου και το σκοπό κατασκευής του.

Το Χάνι της Γραβιάς αποτελεί εμβληματικό μουσειακό χώρο του Δήμου Δελφών και εντάσσεται πλήρως στη στρατηγική ανάδειξης της επαναστατικής ιστορίας της περιοχής μας (οι δρόμοι του 21). Σύντομα (εντός του 2018) με την πλήρη λειτουργία του Δικτύου Δελφών (σύμπραξη του Δήμου μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δωρίδας, για θέμα Πολιτισμού και Τουρισμού), αλλά και την ολοκλήρωση της μουσειακής υποδομής και την εγκαινίαση της οικίας Πανουργιά, ο Δήμος μας θα πραγματοποιήσει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα από τα πολλά που έχουμε ήδη διανύσει προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

Σας ενημερώνουμε, ότι οι δικαιούχοι του

 

Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

 

για οποιαδήποτε τροποποίηση, που αφορά την

 

 αίτησή τους, να απευθύνονται στο Κέντρο

 

Κοινότητας του Δήμου Δελφών, στις αρμόδιες

 

κ. Πολυξένη Τασιώνη και κ. Ζωή Τσιώτα.

 

(οδός Φρουρίου και Μίχου, πρώην Μουσικό Σχολείο  τηλ. 2265023709)

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για δημος δελφων

 

Τα εγκαίνια δύο σημαντικών κοινωνικών δομών του πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Δελφών και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσια Υγείας. Με την επισημότητα που αρμόζει στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της επίσημης έναρξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας στον διαμορφωμένο χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο του πρώην Μουσικού σχολείου στην Άμφισσα.

 

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ευ. Κατσαγούνος, ο Δήμαρχος Δελφών Θαν. Παναγιωτόπουλος, αντιδήμαρχοι, τοπικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, το στελεχιακό δυναμικό του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Δελφών, καθώς και πολλοί συνδημότες μας. Ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των κοινωνικών δομών στην εποχή της οικονομικής και αξιακής κρίσης που διάγει η χώρα και έδωσε έμφαση στην προτεραιότητα που επιφυλάσσει ο Δήμος Δελφών στον τομέα της αρωγής των ευπαθών συνδημοτών μας και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευ. Κατσαγούνος εξήρε τη σημασία των κοινωνικών δομών στο πλαίσιο της οικονομικής καχεξίας της εποχής και συνεχάρη το Δήμο Δελφών για την υψηλή προτεραιότητα και την μεγάλη αποτελεσματικότητα που δείχνει στο συγκεκριμένο καθοριστικό τομέα.

 

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσια Υγείας Αντιδήμαρχος Άρης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δελφών, περιέγραψε τα πλαίσια της λειτουργίας τους και ανέπτυξε τη μέχρι τώρα δράση των δύο δομών, αλλά και ευρύτερα του τμήματος της Κοινωνικής Πρόνοιας στο Δήμο μας, το οποίο πλέον έχει αλλάξει σελίδα επεκτείνοντας και βελτιώνοντας διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Τέλος, ευχαρίστησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τους υπαλλήλους του τμήματος, τις επιχειρήσεις, τους συλλόγους, τους φορείς και τους συνδημότες μας  για όσα έχουν προσφέρει στην αποδοτική λειτουργία των δομών αυτών, τονίζοντας ότι η προσπάθεια θα ενταθεί στο μέλλον ακόμα πιο οργανωμένα και συστηματικά, ώστε κάθε δημότης του τόπου μας να αισθάνεται πως ανήκει σε ένα δίχτυ ασφαλείας και αλληλεγγύης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

 

top