Θέμα: Απάντηση στην δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Βασίλειο Μπαρμπαγιάννη για την ανάπλαση του Άλσους Γριμπόβου

Στις 6.4.2018 σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και μέλους της Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Αιτ/νιας κ. Βασιλείου Μπαρμπαγιάννη με τίτλο «Τα έργα είναι στο αέρα!!!». Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαρμπαγιάννης αναφερόμενος στην ανάπλαση του Αλσυλλίου Γριμπόβου δηλώνει ότι «Όσον αφορά την ανάπλαση στο αλσύλλιο του Γριμπόβου, από τη στιγμή που είναι εντός παραδοσια­κού οικισμού ο κοινόχρηστος αυτός χώρος, έπρεπε να έρθει μελέτη στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Είναι ξεκάθαρα πράγματα», ενώ καταλήγει ότι «δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι εργολάβοι, χωρίς την έγκριση του συμβουλίου αρχιτεκτονικής».

Επειδή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα κ. Μπαρμπαγιάννη ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου (ΔΛΤΝ) οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι το Άλσος Γριμπόβου ανήκει στην αρμοδιότητα του ΔΛΤΝ, βρίσκεται εντός χερσαίας ζώνης λιμένα και όπως πλειστάκις εγγράφως έχει απαντήσει και οφείλατε να γνωρίζετε, το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Μπαρμπαγιάννης ενώ είναι μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων αλλά και πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/ναις δείχνει να το αγνοεί.

Θυμίζω δε ότι η μελέτη για την ανάπλαση του Άλσους ανατέθηκε στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΛΤΝ, ο οποίος με εσωτερικό διαγωνισμό την ανέθεσε σε μέλη του.

Μάλιστα για του λόγου του αληθές θυμίζω στον κ. Μπαρμπαγιάννη ότι επι των ημερών του, ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νιας τοποθέτησε πέριξ του Λιμένα Ναυπάκτου τις πράσινες κολώνες φωτισμού. Ελήφθη σχετική απόφαση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής; Πως πληρώθηκε ο εργολάβος; Τα έργα λοιπόν δεν είναι στο αέρα, αν και κάποιοι το επιθυμούν σφόδρα…

Eυχαριστήριο ”

 Στην Άμφισσα ο Γ. Πανούσης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις εταιρείες Imerys, Δελφοί-Δίστομο Α.Ε. και Γαλαξίδι θαλάσσιες καλλιέργειες ΑΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους προς το αίτημα της διαχείρισης αδέσποτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών για τη χορήγηση απαραίτητων για το έργο της ζωοτροφών.

Η Πρόεδρος και το Δ. Σ της Ένωσης Γυναικών Φωκίδος σας εύχονται Καλή Ανάσταση !

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος ναυπακτιας

 

 

Στις 16/3/2018, ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπάκτου σύσκεψη με θέμα τη διάθεση κοινοχρήστων χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από ιδιοκτήτες καταστημάτων και υποβολή προτάσεων για χρήση αντικειμένων σε τμήματα της πόλης που βρίσκονται εντός του χαρακτηρισμένου αρχαιολογικού Χώρου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Σύψα - Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Αδειοδοτήσεων Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Απασχόλησης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας κα. Ολυμπία Βικάτου, ο Πρϊστάμενος της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ιωάννης Σύψας, ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αντώνιος Φράγκος, ο Τοπογράφος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας κ. Λώλος, ο Διευθυντής της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας κ. Νικήτας Πολύδωρος, η Προϊσταμενη του Τμήματος Αδειοδοδτήσεων Εμπορικών Δραστηριοτήτων κα.  Βούλα Κούκουνα, ο Δικηγόρος του Δήμου Ναυπακτίας κ. Μάρκος Πούλος, ο κ.Κοργιαλάς Ιωάννης ως μέλος Επιτροπής Αισθητικής του Δήμου και ο κ. Βασίλειος Μπαρπαγιάννης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων πέριξ του Λιμένα αλλά και στην Πλατεία Λιμένα. Κατά κοινή ομολογία έγινε δεκτό ότι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία λιμένα πρέπει να θεσμοθετηθεί και να μην είναι πλέον άναρχη. Συμφωνήθηκε να συνταχθεί άμεσα ένα τοπογραφικό για την πλατεία λιμένα και να αποφασισθεί στο δημοτικό συμβούλιο το ποσοστό του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας, το οποίο πλέον θα χρησιμοποιείται από τα καταστήματα. Συζήτηση έγινε και για το είδος και τύπο των τραπεζοκαθισμάτων και τον ομπρελών. Με την ολοκλήρωση του τοπογραφικού, η σύσκεψη θα επαναληφθεί, αφού κατατεθούν και οι σχετικές προτάσεις από την Υπηρεσία.

 

 

Στην Άμφισσα ο Γ. Πανούσης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Την 3η θέση, που συνοδεύεται με σημαντικό χρηματικό βραβείο, κατέλαβε ο Δήμος Δελφών ανάμεσα σε 87 ελληνικούς Δήμους, που έλαβαν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το Σεπτέμβριο του 2017.

Ο Δήμος μας παρουσίασε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πρωτεύουσά του, την Άμφισσα, που περιλαμβάνει δίκτυο πεζοδρομήσεων και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, καθώς και συνοδευτικές υποδομές (χώρους στάθμευσης, βιοκλιματικές αναπλάσεις, κατασκευή περιφερειακού δρόμου προς το Κάστρο, δημιουργία πάρκου στη νότια είσοδο της πόλης κ.λπ.).

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για τη μελλοντική λειτουργία ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς (minibus, ποδηλάτων κ.α.) και γενικά ένα πλέγμα μέτρων που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην Άμφισσα, ενώ ταυτόχρονα θα τη θέσουν σταδιακά στην πρωτοπορία των ελληνικών πόλεων στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας έγιναν ακόμη παρουσιάσεις σε σχολεία σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας. Σε ειδική ημερίδα παρουσιάστηκαν τα οφέλη της χρήσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και έγινε επίδειξη ηλεκτρικών οχημάτων στους πολίτες με την ευγενική χορηγία της BMWGroupHellas. Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις αέριας ρύπανσης με τη χρήση της Κινητής Ερευνητικής Μονάδας Κυκλοφορίας – Περιβάλλοντος και Οδοστρωμάτων του Ι.ΜΕ.Τ. και έκθεσή της για το κοινό. Την « Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Άμφισσας οργάνωσε «Παιχνίδια Δρόμου» & «Ποδηλατάδα» για μικρούς και μεγάλους.

Η βράβευση των 10 κορυφαίων διακριθέντων Δήμων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 30 Μαΐου 2018, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγχαίρουμε όσους συντέλεσαν στη σημαντική αυτή επιτυχία του Δήμου μας και ευχαριστούμε όλους αυτούς που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια, η οποία δεν αποτελεί παρά μόνο την αρχή για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο υπόβαθρο και να καλλιεργήσουμε την απαραίτητη νοοτροπία, ώστε η πόλη της Άμφισσας και ολόκληρος ο Δήμος Δελφών να διεκδικεί και να κερδίζει συνεχώς το ρόλο που του αξίζει και του αρμόζει.

 

                                                                 


Επετειακή ομιλία για την 192η Επετειο της Ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων
Πολιορκημένων από τον Μεσολογγίτη καθηγητή της Νομικής Σχολής του
Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρου Βλαχόπουλο με θέμα (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) στο Πνευματικό κέντρο Κωνσταντινουπολιτών
18 ΜΑΡΤΙΟΥ
Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνημη των πεσόντων κατά της πολιορκίας και την
εξοδο των(Ελεύθερων Πολιορκημένων στον Ιερό Ναό Αγιας Ειρηνης.
Ακολούθησε Πομπή προς τοΜνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη' και κατάθεση
στεφάνων

Φωτογραφία της Λαμπρινή Κουφάκη.

Φωτογραφία της Λαμπρινή Κουφάκη.

Φωτογραφία της Λαμπρινή Κουφάκη.

Φωτογραφία της Λαμπρινή Κουφάκη.

Φωτογραφία της Λαμπρινή Κουφάκη.

Στην Άμφισσα ο Γ. Πανούσης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

 

 

 

Υπογράφηκε στη Λαμία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της "Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε." και του Δήμου Δελφών η "Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων". Η σύμβαση αφορά στην υλοποίηση υπηρεσιών συμβούλου για την ωρίμανση φακέλου μελετών και χαρτογράφησης μονοπατιών στην περιοχή του Δήμου Δελφών.

 

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η υποστήριξη του Δήμου Δελφών από την Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε. για την δημιουργία του Μονοπατιού μεγάλων αποστάσεων «Delphi Trail» (που θα αξιοποιεί και θα συνενώνει και υφιστάμενα γνωστά μονοπάτια, όπως το Ε4 Επτάλοφος - Δελφοί, το Μονοπάτι Δελφοί-Κωρύκειον Άντρο και το αρχαίο Μονοπάτι Κίρρα-Δελφοί), του Μονοπατιού της Εθνικής Αντίστασης (Σπηλιά Στρώμης - Γέφυρα Γοργοποτάμου), καθώς και πλέγματος μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής του κηρυγμένου Δελφικού Τοπίου. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 50.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το πρόγραμμα "Περιφερειακοί ΚΑΠ" της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης είναι 20 μήνες.

 

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί την υλοποίηση ενός ακόμα βήματος του όλου σχεδιασμού που έχει προηγηθεί για την ανάδειξη των μονοπατιών και του φυσικού κάλλους του τόπου μας. Η δημιουργία του «Delphi Trail» λειτουργεί σε λογική πρωτίστως αναπτυξιακή κι είναι μια καινοτόμος ενέργεια, που ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των ενδιαφερομένων για τον εναλλακτικό-περιπατητικό τουρισμό, οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα, θα αναδείξει καθοριστικά το φυσικό πλούτο και την ιστορική κληρονομιά του τόπου μας.

 

Στο όλο εγχείρημα ο Δήμος μας συνεργάζεται επίσης με όμορους Δήμους και ιδίως το Δήμο Λαμιέων όσον αφορά στο μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης, την καταξιωμένη περιβαλλοντική οργάνωση «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», ενώ ειδικά για το μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης έχει ήδη εκφραστεί πρόθεση στήριξης από τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, μετά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση  των Τακτικών Μελών του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, στη σύνθεση της Νέας Διοίκησης συγκαταλέγονται οι τρεις πρώτοι σε αριθμό ψήφων από κάθε Νομό της Ρούμελης (Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα).

Αναλυτικότερα, ανά Νομό, μετά την καταμέτρηση των ψήφων από την Εφορευτική Επιτροπή, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (με τονισμένα γράμματα καταγράφονται όσοι εκλέγονται):

 

Νομός ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Νούλας Νικόλαος                           83

Αναγνωστοπούλου Δανάη            74     

Τσόλκας Βασίλειος                         53

Κουτρούμπας Αθανάσιος                    25

Πιτσινέλης Γεώργιος                          24

 

Νομός ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Παπανικολάου Ηρακλής                93

Γεωργίου Ανάργυρος                    75

Μπαρλή Ελένη                                66     

Κυριάκου Λουΐζος                              26

 

Νομός ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Αβράμπος Απόστολος                   77

Παλαιογεώργος Παναγιώτης        74     

Αρβανίτης Χρήστος                       68

Κουτρούμπας Δημήτριος                    27

 

Νομός ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ραφτόπουλος Αθανάσιος              80

Παπαευθυμίου Ηλίας                     74     

Στοφόρος Νίκος                             68

Παπαγεωργίου Αριστείδης                  24

 

Νομός ΦΩΚΙΔΑΣ

Παπανικολάου Σεραφειμ               98

Κουφάκη Λαμπρινή                       83     

Τούμπας Κωνσταντίνος                 73

 

Χρήστος Αρβανίτης

Εφορος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

top