Ενημερώνουμε τις ωφελούμενες μητέρες που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ναυπακτίας μέσω της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» (2018-2019), ότι η περίοδος των εγγραφών ξεκίνησε και μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων ( οδός Θ. Νόβα 16 – πρώην Ιατρεία ΙΚΑ), έχοντας μαζί τους το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητάς τους, καθώς και την αξία τοποθέτησης (Voucher), με καταληκτική ημερομηνία εγγραφών την 3η Σεπτεμβρίου 2018.

Επίσης οι μητέρες των παιδιών που φιλοξενήθηκαν στους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ναυπακτίας μέσω της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» (2017-2018) θα πρέπει υποχρεωτικά και άμεσα να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους και να συμπληρώσουν – εφόσον μέχρι στιγμής δεν το έχουν πράξει- την ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ για το ερωτηματολόγιο εξόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στα γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων ( Θ. Νόβα 16 ) και στο τηλ. 2634038637 (υπεύθυνος Πλούμης Χαράλαμπος).

Το τελευταίο διάστημα έπειτα από αναφορές που έχουν γίνει τόσο στο ΔΛΤΝ, όσο και στο Λιμεναρχείο παρατηρείται πλήθος λουομένων να κολυμπούν έξω από τις σημαδούρες με τις οποίες έχουμε οριοθετήσει τα όρια κολύμβησης. Επίσης πολλοί λουόμενοι κολυμπούν και έμπροσθεν της εισόδου του Λιμανιού.

Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας σκαφών αναψυχής και κυρίως ταχυπλόων παρακαλούνται οι λουόμενοι να κολυμπούν εντός των οριοθετημένων περιοχών προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου,

Σε απάντηση της δημόσιας επιστολής σας από 13.08.2018, με την οποία θέτετε μία σειρά ζητημάτων για την πόλη των Δελφών, έχουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

 1. Επί του ζητήματος της βλάβης στο σύστημα υδροδότησης της 20ης.07.2018, σημειώνουμε ότι ήδη συναντηθήκαμε μαζί σας την 31η.07.2018 (παρών και ο Δήμαρχος Δελφών, πέραν εμού και του Προέδρου της Κοινότητας), όπου σας παρείχαμε πλήρη ενημέρωση και μάλιστα ο Δήμαρχος ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία των δημοτών μας και των επισκεπτών της πόλης. Επίσης γνωρίζετε ότι τόσοι εμείς οι αιρετοί των Δελφών, όσο και ο Δήμαρχος υπήρξαμε παρόντες στα αντλιοστάσια και στη δεξαμενή των Δελφών καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της βλάβης και δώσαμε λύσεις, ώστε το σοβαρό περιστατικό να μην εξελιχθεί σε κάτι ακόμη πιο σοβαρό, όπως θα μπορούσε.

 2. Τα υπόλοιπα ζητήματα στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης, που επισημαίνετε αποτελούν γνωστές και χρόνιες αδυναμίες των δικτύων της πόλης μας, για τα οποία καταβάλλουμε συστηματική προσπάθεια αυτά τα χρόνια για την αντιμετώπισή τους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι εμείς εγκαταστήσαμε συστήματα τηλεμετρίας σε κομβικά σημεία του δικτύου ύδρευσης, που ήδη έχουν αποτρέψει και προλάβει πολλές βλάβες. Ασφαλώς έχουμε ήδη δηλώσει προς τους συμπολίτες μας ότι είμαστε προσηλωμένοι στην ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που και εσείς θέτετε με το εν λόγω κείμενό σας και αυτό θα συμβεί με τη σοβαρή δουλειά σε επίπεδο υποδομών, που ήδη γίνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, την οποία πρόσφατα ίδρυσε ο Δήμος μας.

 3. Επειδή το ύφος της επιστολής σας (πιστεύουμε και ελπίζουμε καλοπροαίρετα…) οδηγεί τον μη ενημερωμένο περί των τοπικών των Δελφών αναγνώστη σε τελείως εσφαλμένα συμπεράσματα (και ιδίως από την ώρα που επιλέξατε τη δημόσια παρέμβαση), οφείλουμε να τονίσουμε τα τόσο σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί επί θητείας μας στους Δελφούς, τα οποία έχουν αλλάξει ουσιαστικά το πρόσωπο της πόλης και ήδη αποφέρουν απτά αποτελέσματα (μεταξύ των οποίων και νέες θέσεις εργασίας) πρωτίστως στο δικό σας επαγγελματικό κλάδο, αλλά κατ’ επέκταση και σε όλον το Δήμο μας. Ειδικότερα και ενδεικτικά:

 • Η θεσμοθέτηση του Δελφικού Οικονομικού Φόρουμ, με πολύ σημαντική συμμετοχή του Δήμου μας και μάλιστα παρά την αντίθεση των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο (μια διοργάνωση που προσέφερε πρωτοφανή παγκόσμια προβολή στην πόλη μας).

 • Η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ Δελφών, που ήδη από την πρώτη του χρονιά δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση και δικαίως καλλιέργησε προσδοκίες για κάτι πολύ σημαντικό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια στον τόπο μας.

 • Η αντικατάσταση του φωτισμού της πόλης σχεδόν στο σύνολό της (και η κάλυψη πολλών σκοτεινών μέχρι πρόσφατα μερών της) με νέο καλαίσθητο και ενεργειακό αποδοτικό φωτισμό (τύπου led).

 • Η κτιριακή αποκατάσταση, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και η μουσειακή επαναλειτουργία της οικίας Σικελιανού – Πάλμερ, που τόσο πολύ έχει επαινεθεί από τους επισκέπτες μας.

 • Η λειτουργία έπειτα από πολλά χρόνια των τουριστικών τρένων των Δελφών και η εγκατάσταση του νέου τουριστικού περιπτέρου στην είσοδο της πόλης, που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση μια οργανωμένης τουριστικά κοινωνίας.

 • Η εσωτερική και εξωτερική κτιριακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και η τοποθέτηση εντός αυτού ενός εξαιρετικού εκθέματος, ήτοι της διαρκούς φωτογραφικής έκθεσης που αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό και συναισθηματικό τρόπο την ιστορία της μεγάλης ανασκαφής, της μεταφοράς του οικισμού των Δελφών στη σημερινή του θέση, αλλά και την καθημερινότητα των προγόνων μας μέχρι το 1970.

 • Οι δεκάδες παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, τοιχία, σκάλες, άρση επικινδυνοτήτων σε ιδιωτικά κτίρια κ.λπ.) που αναβάθμισαν το δημόσιο χώρο μας και τον έκαναν σαφώς πιο προσβάσιμο σε πολλές ομάδες πληθυσμού.

 • Η χάραξη και η έγκριση ενός ουσιαστικού αναπτυξιακού σχεδίου για τους Δελφούς (masterplan) και η ουσιαστική έναρξη υπηρέτησής του με την εκπόνηση από το Δήμο μας μιας πλήρους μελέτης για το δυτικό χώρο στάθμευσης της πόλης και την πρόσφατη ένταξη του έργου σε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ, έπειτα από εισήγηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 • Η θεσμοθέτηση και άλλων πολλών εξωστρεφών διοργανώσεων (αποκριάτικος κύκλος, παραστάσεις στην οικία Σικελιανού και σε άλλους χώρους), πολλές εκ των οποίων οργανώθηκαν σε στενή και πρωτοφανώς καλή συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, οι οποίες αναβάθμισαν την εικόνα του τόπου μας ως ένα σημείο όχι μόνο μαζικού τουρισμού, αλλά οικουμενικού πολιτισμού και παγκόσμιου συμβολισμού.

Εκτιμώντας ότι η πρόοδος μιας κοινωνίας είναι πάντα μια συλλογική προσπάθεια, καλούμε και εσάς να συμβάλετε ενεργά στον κοινό στόχο.

Η κριτική προς τη δημοτική αρχή είναι απαραίτητη, χρήσιμη και από εμάς πάντα καλοδεχούμενη, υπάρχουν εντούτοις και πολλές ουσιαστικές πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει μια Ένωση Ξενοδόχων, όπως συμβαίνει σε όλες τις τουριστικές πόλεις της χώρας μας.

Τις πρωτοβουλίες αυτές εμείς τις ενθαρρύνουμε και τις στηρίζουμε, όπως γνωρίζουν τόσοι και τόσοι σύλλογοι των Δελφών και όλου του Δήμου μας, των οποίων τη δράση και τις καλές ιδέες έχουμε αποφασιστικά στηρίξει.

Μια μοναδική εκπληκτική παρουσία της ιστορικής «Μικτής Χορωδίας Ιτέας - Ορφέας», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του γνωστού Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε κατά την Πανηγυρική Θεία λειτουργία του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Ιτέας.

Ο «Ορφέας» πλαισίωσε το αναλόγιο καθ όλη την διάρκεια της ακολουθίας και οι ύμνοι ξεχύνονταν από τον γυναικωνίτη του Ναού και πλημμύρισαν για πρώτη φορά το Ναό της Μεταμόρφωσης Ιτέας.

Η πολυβραβευμένη χορωδία της Ιτέας έχει καταγράψει χρόνια διεθνούς πορείας, με εκατοντάδες συναυλίες και αντίστοιχες βραβεύσεις στο ενεργητικό της, με κάθε της εμφάνιση να αποσπά διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, χαράσσοντας σπουδαία πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Έχει συνεργαστεί με επαγγελματικές χορωδίες, έχει δώσει συναυλίες με συμφωνικές ορχήστρες εντός και εκτός της χώρας μας, έχει δοξαστεί και έχει δοξάσει την χώρα και ιδιαίτερα την Ιτέα και την Φωκίδα παντού.

Με την ομολογουμένως εκπληκτική εμφάνιση του Σωτήρος απέδειξε για άλλη μια φορά την υψηλή μουσική παιδεία και την σημαντική προσφορά στη μουσική κρατώντας ζωντανό το φως του Πολιτισμού, ως φωνητικό σύνολο εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών.

Θερμά συγχαρητήρια και στον εμπνευστή, δημιουργό και άοκνο δημιουργό, τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή και Μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη, που καλλιέργησε τις δυνατότητες και τα ταλέντα των εκλεκτών μελών - συμπολιτών μας και καθοδήγησε σε διεθνώς αναγνωρίσιμα πεδία την Ιτέα.

Ευχαριστούμε, «Ορφέα»!

Τριανταφυλλιά Πιλάλα Τσακίρη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Δημοτικής Ενότητας Ιτέας

Δήμου Δελφών

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

8/8/2018

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Δελφών

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΙΝ.:

 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ Τ.Α.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Σχεδιασμός πυροπροστασίας και αξιοποίηση πίστωσης ύψους 128 χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Δελφών»

Κύριε Δήμαρχε,

Με νωπές τις μνήμες από την καταστροφική φωτιά του 2013 που κατέκαυσε την καρδιά του Δελφικού Τοπίου και με αφορμή τις διαδοχικές φωτιές των τελευταίων ημερών που ξέσπασαν στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας, αιτούμαστε άμεση ενημέρωση για την κατανομή των 128 χιλιάδων ευρώ που διατέθηκαν στον Δήμο Δελφών για την πυροπροστασία έτους 2018 με ακριβείς και έγγραφες πληροφορίες:

Πού ακριβώς δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα ; Σε ποιές συγκεκριμένα περιοχές του Δήμου έγιναν παρεμβάσεις ; χορηγήσατέ μας αντίγραφα από τοπογραφικές αποτυπώσεις παρεμβάσεων , Συμβάσεις με εργολάβους , παραστατικά πληρωμών κλπ . Επίσης ποιός ο συγκεκριμένος σχεδιασμός και ποιά τα μέτρα πρόληψης;

Ειδικότερα:

 • Υπάρχει οργάνωση βαρδιών για τη φύλαξη δημοτικών χώρων;

 • Αν ναι, ποιοι συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα; Ποιοι τους επιβλέπουν; 

 • Ποιες ώρες του εικοσιτετραώρου καλύπτονται; 

 • Ποιοι χώροι φυλάσσονται;

 • Διατίθενται δημοτικά οχήματα και εξοπλισμός για την πυροφύλαξη;

 • Πώς επιβλέπονται οι ανεξέλεγκτες εστίες εναπόθεσης απορριμμάτων σε αστικές περιοχές ευθύνης του Δήμου Δελφών; (Πχ. Ρέμα Σερνικακίου – όπου εκδηλώθηκαν 3 φωτιές τις τελευταίες εβδομάδες-, Γαλλικοί Μώλοι Ιτέας, Αμμούδα Γαλαξειδίου, Καψάλειο Ιτέας, Αρμύρες Κίρρας, κλπ)

 • Πόσα χρήματα και πώς ακριβώς διατέθηκαν από τον Δήμο Δελφών για την πυροπροστασία του Ελαιώνα της Άμφισσας; Πού βρίσκονται σήμερα οι 5 κινητές δεξαμενές που είχαν οι Δελφοί σε ετοιμότητα, επειδή τα Πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να επιχειρήσουν στην αγροτική οδοποιία μέσα στον Ελαιώνα;

 

Γεώργιος Δρακάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών

Επικεφαλής Συνδυασμού

Απολλώνιο Φως- Καθαρή Λύση

Ο Δήμος Δελφών σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που περιλαμβάνει θέσεις εκτός των άλλων και στο Δήμο Δελφών (70) αλλά και στη Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (37).

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων άρχισε την 1η/08/2018 και ολοκληρώνεται τη 12η μεσημβρινή της Δευτέρας 20/08/2018.

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ που περιλαμβάνει και τις διατιθέμενες θέσεις στο Δήμο Δελφών και την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για εχθές βράδυ ενημερωτική συζήτηση με τους φορείς και τους πολίτες για τις εξελίξεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα και στο Δήμο μας, αναβλήθηκε εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε εκείνη την ώρα την Άμφισσα και εμπόδισε αρκετούς ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.

Η ενημέρωση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 και ώρα 20.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Κεχαγιά - Άμφισσα).

Παρακαλείσθε όλοι να προσέλθετε.

Σε απάντηση δημοσίου ερωτήματος της δημοτικής συμβούλου κ. Πιλάλα Τσακίρη, σχετικά με τις γαλάζιες σημαίες στις ακτές μας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει κάτι το πρωτοφανές φέτος και αυτό είναι η εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζουν οι ακτές μας, χάρη στη δουλειά του Δήμου μας και στην καλή συνεργασία με τους συναρμοδίους φορείς.

2. Ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος «γαλάζιες σημαίες», δηλαδή η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης υπήρξε πολύ αυστηρή στα κριτήριά της φέτος και για το λόγο αυτό πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι σε δεκάδες παραλίες πολλών Δήμων της χώρας μας αφαιρέθηκε η βράβευση με γαλάζια σημαία.

3. Αντίθετα στο Δήμο Δελφών έχουν ήδη αποσταλεί οι γαλάζιες σημαίες για όλες τις βραβευμένες μας ακτές τις οποίες θα αναρτήσουμε άμεσα. Η μικρή καθυστέρηση στην αποστολή από την Ε.Ε.Π.Φ. προέκυψε αποκλειστικά εξαιτίας μιας καταγγελίας (δυστυχώς) δημοτικού συμβούλου του Δήμου μας, καθώς και επανειλημμένων πιεστικών τηλεφωνημάτων του ιδίου, με τα οποία ζητούσε επίμονα την αφαίρεση των γαλάζιων μας σημαιών.

4. Οι βραβεύσεις μας με τις γαλάζιες σημαίες είναι γνωστές στους επισκέπτες μας, αφού η απονομή του τίτλου έχει γίνει γνωστή εδώ και πολλές εβδομάδες από την Ελληνική Εταιρεία και έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

top